FunX Rotterdam

Herken de Club BLU-schutter voor een beloning van 35 duizend euro

foto: YouTube: Rijnmond
  1. Newschevron right
  2. Herken de Club BLU-schutter voor een beloning van 35 duizend euro

Club BLU is vannacht opnieuw met een wapen beschoten. Ibrahim Yüce, de eigenaar van de club, looft daarom een beloning van 35 duizend euro uit voor informatie die leidt tot de aanhouding van de verdachte. "Dit mag niet ongestraft blijven", schrijft de club op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschoten

Op videobeelden van die Rijnmond in het bezit heeft is te zien dat iemand met een wapen op de deuren van BLU schiet. Op dat moment waren er dertig tot veertig klanten in de club. Zij zaten in de lounge aan de zijkant van het pand en hoorden volgens de eigenaar wel iets, maar zagen volgens hem niets.

Signalement

De dader draagt een een grijze hoody, een donkerkleurige broek, zwart/witte sneakers en bedekt zijn mond met iets zwarts.

"Dit moet stoppen!"

De eigenaar is de terreur zat na meerdere beschietingen en een handgranaat voor de deur. Daarom looft hij een beloning uit: "Ik ben het zat dat dit nog gebeurt. Dit moet stoppen", vertelt Yüce aan Rijnmond. Hij zegt door niemand te zijn bedreigd. Hij vermoedt dat de dader de politie heeft gebeld. "De mensen die dit doen, zijn maar op één ding uit: de zaak sluiten."

Niet rechtmatig

Club BLU moest in het verleden vaker sluiten, waaronder in 2018 wegens een beschieting die in 2017 plaatsvond. De rechter oordeelde een jaar later dat die sluiting door burgemeester Aboutaleb niet rechtmatig was.

Gebrek aan bewijs

Rond de beschieting in 2017 loofde Yüce een beloning van 25 duizend euro uit. Hij zegt dat er toen tips zijn binnengekomen, maar door een gebrek aan bewijs is de zaak geseponeerd. "Iedereen die toen op het dossier zat, wist heel duidelijk wie achter de bedreigingen zat", zegt hij bij Rijnmond.

Informatie?

Heb jij informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Wenst u informatie te delen buiten de politie om, dan kan dat via: info@clubblu.nl of door te bellen met 071-2032021.

Ster advertentie
Ster advertentie