FunX Rotterdam

Alice (15) kan dankzij crowdfundingsactie begraven worden in geboorteland Brazilië

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Alice (15) kan dankzij crowdfundingsactie begraven worden in geboorteland Brazilië

De 15-jarige Alice uit Schiedam kan dankzij een inzamelingsactie begraven worden in haar geboorteland Brazilië. Het meisje werd vorige week woensdag doodgestoken in een huis in Rotterdam-West. Een 16-jarig meisje wordt verdacht.

Crowdfundingsactie geslaagd

Vrienden en familie van Alice startten begin deze week een crowdfundingsactie om het lichaam van Alice naar Brazilië te kunnen brengen en haar in geboortestad Manaus een laatste rustplaats te geven. Daarvoor is €20.000 nodig, een bedrag dat voor donderdag zou moeten zijn verzameld. Dat is nu gelukt.

Meer dan 1200 mensen doneerden geld. "Dit had de familie nooit durven dromen", schrijven de initiatiefnemers over de snelle inzameling. "De familie bedankt iedereen uit de bodem van hun hart voor hun bijdrage."

Groot verlies

Afgelopen vrijdagavond liepen er honderden mensen mee in een stille tocht om Alice te herdenken. Familievriend Bruno Lima Oliveira vertelde in Start met Fernando meer over de vreselijke dood. "Ik kan nog steeds niet helder nadenken als ik erover praat. Ik snap niet hoe het heeft kunnen gebeuren. [...] Het was een heel lief en aardig meisje. Een knap meisje dat altijd lachte."

'bedreigd en afgeperst'
Alice kende de verdachte van school. Er gaan geruchten dat het meisje verliefd zou zijn geweest op Alice. In het huis zouden ze de boel uitspreken, maar dat liep uit de hand. Volgens Alices stiefvader werd ze erheen gelokt en vervolgens bedreigd en afgeperst, zo meldt RTV Rijnmond.

Nadat Alice het slachtoffer werd van een steekpartij, probeerden hulpverleners haar nog te reanimeren. Dat mocht niet baten, ze overleed ter plekke. Het meisje dat op dit moment vastzit voor het doodsteken van Alice wordt verdacht van doodslag of moord

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie