FunX Rotterdam

Update: ex-beveiliger over discriminatie bij HMH

  1. Newschevron right
  2. Update: ex-beveiliger over discriminatie bij HMH
De Hollywood Music Hall staat op nummer twee als het gaat om discriminatie in het Rotterdamse uitgaansleven. Dat blijkt uit een lijst die Radar elk jaar uitbrengt. Voor de lijst wordt er gekeken naar hoeveel discriminatiemeldingen er binnen komen. Dulci was nieuwsgierig naar wat eigenaar Fred Diaz Bauste hiervan vindt.

Volgens hem is het niet gebaseerd op feiten en heeft de Hollywood Music Hall zelfs een spreekuur voor dit soort gevallen. "De gegevens die jij hier nu noemt, zijn geen uitgezochte gegevens. Dat zijn aannames."UPDATE: oud-beveiliger van HMH doet boekje open over het deurbeleid van de club

Oud-beveiliger, ofwel 'gastheer' van de HMH, heeft zelfs weleens zijn eigen mensen moeten weigeren bij de club. "Als het echt mijn vrienden waren, zei ik ook tegen de eigenaar dat het mijn verantwoordelijkheid was dat zij binnen mochten komen. Maar met andere mensen, buitenlanders, waarvan ik ook wist dat ze niks verkeerds zouden doen, moest ik alsnog weigeren."

De uitsmijter, die anoniem wil blijven, belde FunX met zijn verhaal nadat hij het interview met Fred Diaz Bauste had gehoord. Volgens hem kregen zij de opdracht om bepaalde groepen mensen te weigeren. Hier zijn de Marokkaanse, Antilliaanse en Turkse 'straatjongens' vooral de dupe van."Ook al waren ze in overhemd."

Hoewel er geen directe oplossing is voor dit probleem, is het volgens de beveiliger altijd goed om aangifte te doen.Ster advertentie
Ster advertentie