FunX Rotterdam

Skateparkstrijd in Rotterdam

  1. Newschevron right
  2. Skateparkstrijd in Rotterdam
De gemeente Rotterdam is met een aantal jongeren om de tafel gaan zitten voor een vernieuwd skatepark. Tijdens dit gesprek is een deel van de jongeren weggelopen, omdat ze zich niet gehoord voelden. Deze groep heeft het plan Westblaak 2 in het leven geroepen. De jongens die wel met de gemeente aan tafel bleven zitten, staan achter het plan dat Skate-Kade heet.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F80347817"></iframe>
{/source}

De aanhangers van Westblaak 2 vinden hun plan meer 'straat'. Er is meer beton en ze gaan vooral voor lage objecten. De jongeren van de Skate-Kade vinden dat egoïstisch, omdat Westblaak 2 volgens hun daarmee alleen geschikt is voor skaters. De jongeren die achter Westblaak 2 staan, vinden het Skate-Kade plan daarentegen net een speeltuin.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F80347798"></iframe>
{/source}

Door dit conflict gaan de twee groepen alsnog samen met gemeente om de tafel zitten, om een goed skatepark te bedenken. Ze hopen dat het lukt, maar waarschijnlijk is het nieuwe skatepark dan niet voor de zomervakantie af.


Ster advertentie
Ster advertentie