FunX Rotterdam

Man probeert Monopoly-kaartje te gebruiken om uit gevangenis te blijven

foto: Politie Rotterdam-Oost
  1. Newschevron right
  2. Man probeert Monopoly-kaartje te gebruiken om uit gevangenis te blijven

Op het politiebureau in Rotterdam-Oost konden agenten vanmorgen hun lach niet inhouden. Een arrestant probeerde namelijk zijn celstraf op een wel hele bijzondere manier te ontlopen. Hij deed dat met een kaartje uit het bordspel Monopoly: 'verlaat de gevangenis zonder te betalen'. De politie deelde het opmerkelijke bericht op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Melding

De man werd vanochtend opgepakt na een telefoontje van zijn ex aan de politie. Volgens haar melding zou er sprake zijn van bedreiging, wapens en mogelijk zelfs een vuurwapen, maar de politie meldt op Facebook dat de situatie uiteindelijk iets anders bleek dan werd omschreven door de ex.

Ze hielden de man wel aan, want hij had zich niet gehouden aan de voorwaarden die golden voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling door justitie. De man mocht daarom direct door de agenten worden meegenomen naar het bureau.

Origineel

Op het bureau vroeg de man of hij zichzelf nog één keer mocht vrijpleiten voor celstraf en dat deed hij door het Monopoly-kaartje uit zijn zak te toveren. De politie kon er wel om lachen, zo is te lezen in het bericht: "We hebben de man credits gegeven voor zijn originaliteit en hebben er samen met hem behoorlijk om kunnen lachen." Helaas voor hem gelden er in de echte wereld andere regels en is hij toch opgesloten.

Verdachte als mens behandelen

Na wat kritiek op het Facebookbericht heeft de politie verduidelijkt waarom de verdachte een platform krijgt:

"Neem van ons aan dat we de keuze afwegen. Daarnaast is ook een boodschap dat verdachten ook mensen zijn en blijven. Dat zij soms ook echt humor hebben en we aangeven dat we als politie geen machine zijn die werkt conform een bepaald beeld. "

Ster advertentie
Ster advertentie