FunX Rotterdam

Moeder op Lijnbaan neergestoken jongen (22) schrijft hartverscheurend bericht: "Het is niet eerlijk"

foto: steunactie.nl
  1. Newschevron right
  2. Moeder op Lijnbaan neergestoken jongen (22) schrijft hartverscheurend bericht: "Het is niet eerlijk"

Het slachtoffer dat vorige week werd neergestoken op de Korte Lijnbaan in Rotterdam is de 22-jarige Richairo Marien uit Helmond. Zijn moeder, Christa, deelt op Facebook een hartverscheurend bericht over het overlijden van haar zoon: "Mijn hart is verscheurd."

Intens verdriet

"Vragen komen op in mij, vele vragen. Waarom, waarom en waarom?", aldus de moeder, die afgelopen woensdag haar enige zoon verloor. Ze noemt het verlies van haar zoon oneerlijk en onrechtvaardig. In het bericht, dat ook een video met beelden van haar en haar zoon bevat, schrijft ze dat ze zich machteloos en gefrustreerd voelt, maar ook intens verdrietig is. "Richairo, mijn zoon. 22 jaar heb je mogen worden en 22 jaar heb ik voor je mogen zorgen en dan moet ik je alweer laten gaan. Dat kan ik niet. Ik wil nog zo van je genieten." Ten slotte sluit ze de post af door te schrijven dat ze "voor altijd trots" op haar zoon blijft. "Ik hou van jou. Liefs je mama."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steekpartij

De 22-jarige Richairo raakte afgelopen woensdag zwaargewond bij een steekpartij op de Korte Lijnbaan in Rotterdam, waar op dat moment een groep jongeren stond die volgens ooggetuigen ruzie had. Richairo werd meerdere keren gestoken en vluchtte een McDonald's in waar hij ter plaatse werd gereanimeerd voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Helaas bezweek hij later aan zijn verwondingen.

De politie hield kort na het incident een 19-jarige man uit Spijkenisse aan. Afgelopen maandag werd een tweede verdachte, een 18-jarige man uit Rotterdam, gearresteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie