Up 2 Date

Tweede verdachte (18) opgepakt voor dodelijke steekpartij op Lijnbaan in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tweede verdachte (18) opgepakt voor dodelijke steekpartij op Lijnbaan in Rotterdam

De politie heeft op maandag een tweede verdachte met betrekking tot het steekincident op de Korte Lijnbaan in Rotterdam aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man. Bij het incident kwam een 22-jarige man uit Helmond om het leven.

Steekpartij

De 22-jarige man werd afgelopen woensdag rond 13.00 uur neergestoken in het centrum van Rotterdam. Dat gebeurde vlakbij de McDonald's op de Korte Lijnbaan, waarna de man ter plekke is gereanimeerd. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed in de avond aan zijn verwondingen. Mensen die wat te eten wilden halen bij het fastfoodrestaurant zagen het gebeuren.

Onderzoek naar rol tweede verdachte

Kort na het incident werd een 19-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Tijdens het onderzoek, dat nog altijd loopt, kwam de politie een tweede verdachte op het spoor die maandag is opgepakt. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer. De man van 18 wordt verdacht van betrokkenheid, maar zijn exacte rol is nog niet duidelijk en wordt verder onderzocht door de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nazorg

Aangezien veel mensen getuigen waren van het fatale steekincident, wordt er nazorg geboden. Wie daar behoefte aan heeft kan contact opnemen met de politie. Daarnaast geeft de politie aan dat alle informatie die van belang kan zijn bij het onderzoeken van de toedracht welkom blijft. Contact opnemen kan via het nummer 0900-8844.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie