Up 2 Date

Slachtoffer (14) van steekpartij in Hoorn overleden aan verwondingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Slachtoffer (14) van steekpartij in Hoorn overleden aan verwondingen

Een veertienjarige jongen die afgelopen woensdag zwaargewond raakte bij een steekpartij in Hoorn is gisteren overleden aan zijn verwondingen, zo meldt de politie. De politie wist eerder al een zestienjarige jongen aan te houden die mogelijk betrokken was bij het steekincident.

Neergestoken vlakbij school

Het slachtoffer werd afgelopen woensdagmiddag rond 14.45 uur vlakbij zijn middelbare school Oscar Romero in Hoorn neergestoken. De verdachte zou geen leerling van de school zijn. Vrijdag besloot de rechter-commissaris dat de jongen nog zeker veertien dagen in hechtenis moet blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beelden niet online delen

De politie doet nog onderzoek naar het incident en roept mensen op om beelden ervan niet online te verspreiden, maar juist met de politie te delen. Beelden van de steekpartij circuleren al enkele dagen op sociale media.

Ruzie op rokersplaats

Eerder meldde NH Nieuws dat leerlingen hadden gemeld dat drie jongens op de rokersplaats net buiten het schoolplein ruzie kregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en een jongen uiteindelijk een mes trok. Het veertienjarige slachtoffer rende na de steekpartij de school binnen waar hij zou zijn neergevallen.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie