Up 2 Date

Steekpartij bij school in Hilversum, leerling (16) gewond geraakt

foto: ANP | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Steekpartij bij school in Hilversum, leerling (16) gewond geraakt

Bij een mbo-college in Hilversum is gisteren een 16-jarige leerling gewond geraakt bij een steekpartij. Tijdens de eerste schooldag brak er een vechtpartij uit op het terrein van de school, waarbij een jongen iets dat leek op een groot mes tevoorschijn haalde en een andere jongen daarmee stak.

Mes

De steekpartij vond gisteren rond 12.45 uur plaats achter de sporthal van de school. Op videobeelden is te zien hoe twee jongens elkaar te lijf gaan, totdat een van hen een groot mes grijpt en de ander daarmee aanvalt. De twee vallen op de grond, waarna andere jongeren die eromheen staan ingrijpen.

Gewond, maar buiten levensgevaar

De 16-jarige leerling liep verwondingen op aan zijn been en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens zijn familie verkeert hij buiten levensgevaar, zo meldt NH Nieuws. De dader, ook een leerling van de school, is voor zover bekend nog niet aangehouden.

Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getuigen opgeroepen

Er zou een uit de hand gelopen ruzie aan de steekpartij vooraf zijn gegaan, maar wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek en roept getuigen op om foto's en filmpjes te delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie