Up 2 Date

Melvin T. (20) krijgt 7 jaar cel voor doodsteken Mushuraldo (17) na ruzie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Melvin T. (20) krijgt 7 jaar cel voor doodsteken Mushuraldo (17) na ruzie

De 20-jarige Melvin T. heeft gisteren in de rechtbank in Dordrecht zeven jaar cel gekregen voor het doodsteken van de 17-jarige Mushuraldo. Dat gebeurde in september 2020 na een ruzie om een uitgeleende PlayStation-controller.

Steekpartij op parkeerplaats

Melvin T. en het slachtoffer, die volgens Melvin een vriend van hem was, hadden die dag met nog wat anderen afgesproken om de uit de hand gelopen ruzie uit te praten op een parkeerplaats in Rozenburg, vlakbij Rotterdam. Allebei namen ze een mes mee en toen de situatie escaleerde, raakten beide jongens gewond. Daar waren meerdere mensen getuige van.

Mushuraldo overleed later aan zijn verwondingen. Zijn vriendin was op dat moment zwanger van hun dochtertje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mes meegenomen

Melvin ontkende in de rechtszaal dat hij een mes had meegenomen. Volgens hem zou hij die van Mushuraldo hebben afgepakt om zichzelf te verdedigen. "Het was een kwestie van leven of dood", verklaarde hij. De rechtbank oordeelde echter dat vast staat dat hij zelf een mes mee had gebracht en daarmee uit de auto is gestapt. "Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Messengeweld

De officier van justitie sprak tijdens de zaak zijn zorgen en irritatie uit over jongeren die elkaar "om het minste of geringste met messen te lijf gaan". Ook zei hij: "Had het slachtoffer het overleefd, dan had ook hij hier terechtgestaan voor poging doodslag."

Naast de celstraf, waar de voorlopige hechtenis vanaf gaat, moet Melvin de nabestaanden in totaal 100.000 euro schadevergoeding betalen.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie