Up 2 Date

10 doden en 15 gewonden bij steekpartijen in Canada, daders nog op de vlucht

foto: AFP | De voortvluchtige verdachten
  1. Newschevron right
  2. 10 doden en 15 gewonden bij steekpartijen in Canada, daders nog op de vlucht

In de Canadese provincie Saskatchewan zijn tien mensen om het leven gekomen bij verschillende steekpartijen. Ook raakten zeker vijftien mensen gewond, van wie er veel in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. De twee daders zijn nog op de vlucht.

Dertien verschillende plekken

De reeks steekpartijen is een van de dodelijkste geweldsincidenten in Canada ooit en vond gisteren plaats in James Smith Cree Nation, een kleine inheemse gemeenschap, en het nabijgelegen dorpje Weldon. In totaal zijn er op dertien verschillende plekken aanvallen geweest waarbij slachtoffers zijn gevallen. Het motief van de daders is nog onbekend. Er zou voor een deel willekeurig op slachtoffers zijn ingestoken, terwijl sommige aanvallen doelbewust waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Gewapend en gevaarlijk'

Volgens de politie zijn de verdachten de 31-jarige Damien Sanderson en de 30-jarige Myles Sanderson. Of ze familie van elkaar zijn, is nog niet duidelijk. De achternaam Sanderson komt veel voor in de gemeenschap James Smith Cree Nation.

Voor de hele provincie en de twee naastgelegen provincies heeft de politie een waarschuwing afgekondigd, omdat de voortvluchtige daders 'gewapend en gevaarlijk' zijn. Mensen worden geadviseerd om geen lifters mee te nemen en verdachte personen niet te benaderen. In de stad Regina, waar het duo voor het laatst is gezien, wordt mensen aangeraden om binnen te blijven.

Reactie premier

De premier van Canada, Justin Trudeau, heeft in een verklaring gereageerd op het drama. "Ik ben geschokt en voel me verslagen door de gruwelijke aanvallen", zegt hij. "Als Canadezen rouwen we mee met iedereen die getroffen is door dit tragische geweld."

Er is opvang en hulp beschikbaar voor nabestaanden en andere mensen die hier behoefte aan hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie