Up 2 Date

Vrachtwagen botst op telefoonpaal en verpletterd bushokje vol schoolkinderen in Jakarta

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vrachtwagen botst op telefoonpaal en verpletterd bushokje vol schoolkinderen in Jakarta

In Bekasi, een voorstad van de Indonesische hoofdstad Jakarta, zijn tien mensen omgekomen bij een verkeersongeluk. Een vrachtwagen botste op een grote paal, waardoor deze het nabijgelegen bushokje verpletterde. Daarin stonden vooral schoolkinderen op de bus te wachten, schrijven Indonesische media.

Basisschoolkinderen

Bij het ongeluk kwamen zo'n tien mensen om en raakten nog zeker twintig anderen gewond. Volgens de lokale politie zijn de meeste slachtoffers kinderen. De officier vertelt dat de basisschoolkinderen vooral uit groep 3 en 4 kwamen en stonden te wachten tot zij werden opgehaald om naar school gebracht te worden.

Drukte

Vlak na het ongeval was er sprake van grote drukte rond het bushokje. Omstanders en omwonenden probeerden te helpen, maar er waren ook veel ramptoeristen aanwezig. De lokale politie deelt foto's van het ongeluk op Twitter en stelt hierbij dat verkeersagenten de situatie verder in goede banen proberen te leiden. Een inwoner van Bekwasi reageert op deze tweet met een video die hij zelf heeft gemaakt. In deze video is te zien dat er een telefoonpaal omvalt als gevolg van het eerdere ongeval. Hij schrijft hierbij: "Een les voor ons allemaal wanneer er ergens een ongeluk gebeurt: blijf niet met z'n allen naar het ongeluk staan kijken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie