FunX Rotterdam

22-jarig slachtoffer steekpartij in centrum Rotterdam overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 22-jarig slachtoffer steekpartij in centrum Rotterdam overleden

De 22-jarige man die gisteren op de Korte Lijnbaan in hartje Rotterdam werd neergestoken, is overleden. Dat meldt de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steekpartij

Het slachtoffer, dat uit Helmond kwam, raakte woensdagmiddag zwaargewond bij een steekpartij die plaatsvond ter hoogte van de McDonalds. Volgens getuigen stond daar een groep jongeren waarvan sommigen een bivakmuts op hadden. Binnen de groep zou ruzie zijn ontstaan, waarna één van de jongeren een mes trok.

Het slachtoffer zou vervolgens eerst zijn geslagen en daarna meerdere malen in zijn buik zijn gestoken. De 22-jarige man vluchtte vervolgens de McDonald's in. Daar werd hij gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in de avond bezweek aan zijn verwondingen.

Onderzoek

De politie hield kort na het steekincident een 19-jarige man uit Spijkenisse aan. Hij zit nog steeds vast. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de steekpartij. Het is ook niet bekend of de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen. De politie doet momenteel onderzoek.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie