FunX Rotterdam

Ismail Aghzanay is genomineerd als leraar van het jaar: "Ik haal veel inspiratie uit mijn religie"

foto: YouTube: MrPachito
  1. Newschevron right
  2. Ismail Aghzanay is genomineerd als leraar van het jaar: "Ik haal veel inspiratie uit mijn religie"

In 2018 werd Ismail Aghzanay verkozen tot leraar van het jaar. Dit jaar is de docent Engels op het Comenius Beroepsonderwijs Capelle opnieuw genomineerd voor die titel. Daarnaast publiceerde hij onlangs een mini-documentaire waarin hij met oud-studenten in gesprek gaat over de rol die hij in hun leven heeft gespeeld. Ismail vertelt er meer over aan Nordin.

Rotterdamse docent Ismail Aghzanay genomineerd als leraar van het jaar NL en maakte inspirerende mini-docu met studenten

Inspiratie

In de docu, waarin de vraag wat Ismail Aghzanay een bijzondere leraar maakt centraal staat, is te zien hoe hecht hij vaak is met zijn leerlingen. Aan Nordin vertelt hij waarom dat voor hem belangrijk is: "Een hechte band leidt ertoe dat leerlingen beter gaan presteren." Hij wil niet alleen dat ze tijdens hun schooltijd hun best doen, maar ook daarna in de maatschappij. "Wanneer alle leerlingen die ik in de afgelopen jaren les heb mogen geven, en die ik tot de dag van vandaag ken, mij op straat zien, is het: 'Hé meneer, hoe gaat het met u?' en 'Meneer ik ben blij wat u me heeft geleerd'."

Waar Ismail zijn inspiratie vandaan haalt? Natuurlijk zijn er een aantal leraren aan wie hij regelmatig terugdenkt, maar de belangrijkste inspiratiebron is zijn religie. Die leert hem namelijk hoe belangrijk zijn rol als leraar is. "En het leert me om goed te zijn voor de medemens."

Liefde en aandacht

Ismail mag nu wel kans maken om voor de tweede keer leraar van het jaar te worden, dat betekent niet dat de weg daar naartoe makkelijk is geweest. "Waar moet ik beginnen... Ik heb te horen gekregen dat ik dom ben, niks zal bereiken en er niet toe doe", vertelt Ismail. "Ik ben ook in hokjes gestopt en gelabeld. Ik heb best veel meegemaakt." Het heeft hem alleen maar sterker gemaakt.

Zelfs tot de dag van vandaag krijgt Ismail nog te maken met mensen die wat negatiefs over hem te zeggen hebben. "Ik heb te doen met mensen die zo negatief zijn ingesteld en altijd zoeken naar iets dat er niet is. Dat betekent dat ze nog met zichzelf in de knoop zitten." Zelfs deze haters zou Ismail nog een hart onder de riem willen steken. Zijn boodschap aan hen is: "Ik ben er voor je als je die liefde en aandacht nodig hebt, want ik wil je best wel helpen om naar het punt te gaan dat je meer geluk ervaart. Zodat je dat weer uitstraalt naar anderen."

Geloven in jezelf

Die liefdevolle boodschap geeft hij ook graag mee aan zijn leerlingen. Hij leert hen om in hunzelf te geloven en keihard te werken. Tegelijkertijd bereid hij hun voor op de harde realiteit: "Accepteer dat je niet alles kunt bereiken, maar wel veel. Het leven bestaat niet alleen uit mensen die je liefhebben en alles voor je doen."

Volgens hem is het belangrijk om ten allen tijden je doel voor ogen te houden en daar keihard voor te blijven werken. "Al die tegenslagen die je meemaakt; gebruik dat als kracht om nog meer power te geven richting je einddoel, zodat je het vervolgens weer terug kan geven aan andere mensen. Omdat jij dan wel bewust bent van hoe belangrijk het is om anderen te helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie