FunX Rotterdam

Politie Rotterdam biedt persfotograaf excuses aan voor hardhandige behandeling

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie Rotterdam biedt persfotograaf excuses aan voor hardhandige behandeling

De politie in Rotterdam heeft haar excuses aangeboden aan een persfotograaf, die hardhandig werd verwijderd bij een politieoefening in Hoek van Holland.

Recht om foto's te maken

De fotograaf werd met geweld verwijderd bij een politietraining die op 8 april plaatsvond. Het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies was op een openbare locatie in Hoek van Holland bezig met een training waar verschillende aanwezigen foto's maakten. De persfotograaf mocht dat van de agenten niet in verband met de privacy van het arrestatieteam. Toen de persfotograaf vervolgens zei dat hij het recht had om foto's te maken, werd hij met geweld verwijderd bij de oefening.

Excuses en schadevergoeding

De Regionale Eenheid Rotterdam heeft inmiddels haar excuses aangeboden en laten weten dat de betrokken agenten op hun gedrag zijn aangesproken. Ook krijgt de man een schadevergoeding. De leiding van de Regionale Eenheid Rotterdam gaf aan dat zowel journalisten en politiemensen het algemeen belang dienen en elkaars rollen moeten respecteren. "Beide partijen dienen een publiek belang en moeten zich inspannen om elkaar het werk niet onnodig moeilijk te maken."

Geweld tegen journalisten

Geweld tegen journalisten komt helaas nog regelmatig voor. Eergisteren werd de persfotograaf Timothy samen met zijn vriendin door een groep omstanders bij een autobrand in het Gelderse Lunteren aangevallen. Terwijl het stel in de auto zat werden ze door een shovel een sloot in geduwd. In een reactie op deze gebeurtenis gaf de politie aan hoge prioriteit te geven aan de opsporing en vervolging van verdachten in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten.

Ster advertentie
Ster advertentie