Naar homepage
Up 2 Date

Fotograaf die met auto omver werd geduwd: "We stonden doodsangsten uit"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Fotograaf die met auto omver werd geduwd: "We stonden doodsangsten uit"

Tijdens het fotograferen van een autobrand kregen persfotograaf Timothy en zijn vriendin de schrik van hun leven toen ze gisteravond in Lunteren door omstanders werden aangevallen. Terwijl ze nog in de auto zaten werden ze door een shovel een sloot in geduwd.

Melding van autobrand

Timothy kreeg een melding binnen van een autobrand in het Gelderse Lunteren toen hij met zijn vriendin onderweg naar huis was van het ziekenhuis. Hoewel hij normaal gesproken nooit zijn vriendin meeneemt voor het werk, besloot hij toch even snel foto's te gaan maken. "Ik stapte uit en zag vier personen van een erf af komen. Ik werd meteen bedreigd op een manier die niet prettig voelde. Ik word wel vaker bedreigd, maar dit voelde heel echt", zei Timothy tegen de NOS.

"Ik voelde paniek en agressie"

De fotograaf stapte weer in de auto en belde de politie om aan te geven dat hij in zijn persvrijheid werd belemmerd. Ondertussen renden twee mannen weg en niet veel later zag hij een shovel op zijn auto afkomen die de auto bijna de sloot in duwde. De shovel reed vervolgens weg, maar daarna kwamen vier mannen op de auto af die met 'stokachtige voorwerpen' op de auto begonnen in te slaan. Even later werd de auto wederom geramd door de shovel, maar dit keer belandde de auto met het stel erin op zijn kop in de sloot. "We stonden doodsangsten uit. Ik voelde paniek en agressie. Wat moest ik doen als die jongens nu op ons afkomen?", zei Timothy.

Bevrijd door de brandweer

Gelukkig liet de groep het hierbij en werden Timothy en zijn vriendin door de brandweer bevrijd uit de auto. Het stel heeft daarna meteen aangifte gedaan, waarna twee verdachten werden aangehouden. De politie meldt dat meerdere persfotografen die avond werden bedreigd en belaagd en zegt verder de zaak zeer serieus te nemen. "Politie en Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen uitvoeren.", aldus de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie