FunX Rotterdam

Wowi verkozen tot De Belofte van Rotterdam

foto: Tyron Mormon
  1. Newschevron right
  2. Wowi verkozen tot De Belofte van Rotterdam

Wowi is op de Rotterdam Music Awards verkozen tot De Belofte. De 27-jarige energieke artiest heeft daarmee een mooie prijs gewonnen. Hij krijgt een jaar lang begeleiding én een werkbudget tienduizend euro. Wat hij met dat geld gaat doen? "Lekker in mijn muziek stoppen", vertelt de hiphopartiest in Jouw Stad Rotterdam.

De belofte

Wowi was bij de Rotterdam Music Awards genomineerd voor twee prijzen. Uiteindelijk is hij verkozen tot De Belofte van Rotterdam. "Heel grappig, want ik woon eigenlijk in Schiedam. Maar ik zie Rotterdam wel als mijn stad."

Wowi volgt Djesco, de winnaar van 2018, op als belofte. Deze prijs werd tot vorig jaar ter plekke bepaald door een jury, maar de winnaar werd dit keer - net als bij de andere categorieën - gekozen door publieksstemmen.

Plannen
De jury noemde Wowi bij de Rotterdam Music Awardshow “een energieke, muzikale artiest die elke club/festival kan vullen in de toekomst”. Wowi houdt er dan ook wel van om lekker gek te doen als hij op stap is met maten. Tegelijkertijd kan hij ook erg rustig zijn: "Als ik muziek maak dan ben ik gefocust en dan neem ik het echt heel serieus."

Wowi heeft grote plannen voor 2020. Hij wil er minimaal vijf clips uit gaan gooien en veel aandacht en tijd besteden aan een goede promotie. Natuurlijk is zijn main focus vooral om "goede muziek te blijven uitbrengen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rotterdam Music Awards

De Rotterdam Music Awards zijn dé awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De uitreiking van de Rotterdam Music Awards vond dit jaar plaats in LantarenVenster in Rotterdam. FunX-reporter Yannick was bij het event aanwezig en deed verslag.

funxvideo_5defd05a6b9c8

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie