FunX Rotterdam

Agenten gewond na gevecht bij ontspoord studentenfeest in Rotterdam

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Agenten gewond na gevecht bij ontspoord studentenfeest in Rotterdam

Bij een vechtpartij op een ontspoord studentenfeest in Rotterdam zijn vannacht meerdere politieagenten gewond geraakt. Drie studenten van 21, 22 en 23 jaar zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en belediging van een ambtenaar in functie. Een van de drie raakte lichtgewond nadat hij werd gebeten door een politiehond.

Studentenfeest

Rond half 2 vannacht kreeg de politie Rotterdam een melding van geluidsoverlast in Rotterdam-Kralingen. "Er zijn twee agenten op de melding afgegaan", vertelt een woordvoerster van de politie aan de NOS. Al snel werd het duidelijk dat de geluidsoverlast van een studentenfeest afkwam. "Er waren aanvankelijk niet eens zoveel mensen, maar toen kwamen er van alle kanten mensen bij die zich ermee begonnen te bemoeien. Er waren al snel zo'n vijftien tot twintig mensen. Er werd volop gescholden en er werden hele nare dingen geroepen naar de agenten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pittige vechtpartij

Toen de agenten aangaven dat ze arrestaties zouden verrichten als de groep zo door ging, liep de situatie uit de hand. De studenten gingen de agenten te lijf en de politie sprak van een pittige vechtpartij. Toen er uiteindelijk versterking kwam, kon het gevecht beëindigd worden. Hoeveel politieagenten er gewond zijn geraakt, is niet bekend, maar de verwondingen vielen mee. Ook de beet van de politiehond bleek niet ernstig te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie