FunX Rotterdam

Man (25) verdronken bij strand Rotterdam Nesselande

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man (25) verdronken bij strand Rotterdam Nesselande

In de Zevenhuizerplas bij Rotterdam-Nesselande is gisterenavond een 25-jarige man verdronken, zo meldt de politie. Hij werd door duikers van de brandweer aan land gebracht en werd daar gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Diep water

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) raakte de man in de problemen voorbij een rij van gele boeien in het water, zo meldt het AD. Het water wordt daar ineens een stuk dieper. "Het loopt er heel steil af en het is opeens zeven meter diep. We willen strandbezoekers op het hart drukken om echt binnen de boeien te blijven."

Jongetje uit het water gehaald

In het zelfde gebied werd gisteren eerder op de dag een 7-jarig jongetje uit het water gehaald en gereanimeerd. Ook hij bevond zich voorbij de rij met boeien, maar volgens de VRR is er geen link tussen de twee drenkelingen. Het kind zou een kwartier in het water hebben gelegen en ligt nu in in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschokt

De vele omstanders die bij de plas aanwezig waren, reageerden geschokt op de dood van de zwemmer. Een getuige vertelt aan omroep Rijnmond: "Ik ging er nog in om proberen te helpen maar het loopt gewoon echt heel hard af. Waarschijnlijk dacht hij wel net iets verder te kunnen. Als je geen goede zwemmer bent kan dat echt gevaarlijk zijn. Maar dat het twee keer op een dag fout gaat is ongelooflijk, echt heel erg."

Ster advertentie
Ster advertentie