Naar homepage
FunX Rotterdam

Deze diehards gaan ieder jaar naar Zomercarnaval

  1. Newschevron right
  2. Deze diehards gaan ieder jaar naar Zomercarnaval

Het is een van de leukste feestjes van Rotterdam: het Zomercarnaval. De kleurrijke en feestelijke parade trekt ieder jaar weer veel publiek en dat was dit keer niet anders. Ondanks de slechte weervoorspelling, stonden er rijen feestende mensen langs de kant. FunX sprak een aantal families en vriendengroepen die bijna elk jaar naar het Zomercarnaval komen.

1.

Deze groep komt gedeeltelijk uit Limburg. De rit naar Rotterdam hebben ze er voor Zomercarnaval zeker over. Ze staan altijd op de Karel Doormansstraat, omdat dat "de leukste plek is". Ook had de familie een flinke koelbox meegenomen. Wat daar inzat? "Drinken en Antilliaans eten."

Rotterdam zomercarnaval 2019 1 min

2.

Wat je ook veel ziet langs de kant van de parade, zijn families die helemaal in thema komen. Zoals de familie op onderstaande foto. Zij gaan elk jaar in hetzelfde thema. Ook staan ze altijd op dezelfde plek. Voorbereid op de regen, hadden ze zich niet: "Ieder jaar met Zomercarnaval regent het of ervoor of daarna pas. Dus we hadden er wel vertrouwen in dat het droog zou blijven."

2019 zomercarnaval 2019 min

3.

Deze dames gaan elk jaar met hun familie naar het zomercarnaval. Vandaag zijn ze vanuit Arnhem gekomen en kwamen ze zeker niet onvoorbereid. Stoelen, een koelbox vol eten en drinken en ook paraplu's hadden ze meegenomen. Ook hadden ze een strategische plek uitgekozen om de parade te bekijken: "We zitten achter een hairsalon, dus als het gaat regenen kunnen we daar naar binnen."

Zomercarnaval 1

4.

De familie en vriendengroep van onderstaande foto hadden zich pas echt goed voorbereid. Ze werden omringd door meerdere koelboxen vol eten - met onder andere salade en kip om na de parade te eten - en drinken. Ieder jaar komt de familie in een ander thema, dit jaar was dat als Minion. Bang voor de regen waren ze niet: "We staan hier elk jaar en weten dat deze bomen de meeste regen wel tegenhoudt."

Zomer carnaval

5.

Deze familie komt ieder jaar naar Rotterdam voor het zomercarnaval. Sommigen komen vanuit Sliedrecht, anderen vanuit Dordrecht. Qua voorbereiding zit het wel goed. Ze hebben comfortabele stoeltjes bij zich, zijn voorzien van eten en drinken en hebben uit voorzorg paraplu's en regenjassen meegenomen.

Zomercarnaval12 optimized

6.

Voor het echte feest moet je op de Karel Doormansstraat zijn, vertelden de dames van de onderstaande foto. Ook zij hadden samen met hun vriendengroep een thema: dit jaar kwamen ze met z'n allen in het groen.

Zomercarnaval20192019 optimized
Ster advertentie
Ster advertentie