FunX Rotterdam

Brandstichting bij Rotterdamse sportschool, ook beklad met anti-lhbti leuzen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Brandstichting bij Rotterdamse sportschool, ook beklad met anti-lhbti leuzen

Bij een Rotterdamse sportschool is zaterdagnacht brand gesticht. De buitenkant van het gebouw aan de Brielselaan is beklad met anti-lhbti leuzen. Dit nieuws heeft de politie bekendgemaakt. Het AD schrijft dat het gaat om de sportschool van de 33-jarige Paul van Dorst, de voorzitter van de Feyenoord-supportersvereniging De Roze Kameraden.

Opzet

De politie kreeg rond 0.30 uur meerdere meldingen over de brand. Verschillende mensen zouden een knal hebben gehoord en volgens de politie is er iets tegen een rolluik gegooid waardoor de brand is ontstaan. De hulpdiensten konden meteen vaststellen dat er sprake was van opzet. De teksten op het gebouw zijn ondertekend met RJR. Deze afkorting staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een onderdeel van de harde Feyenoordkern.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onacceptabel

Aan het AD laat de sportschooleigenaar weten dat hij is geschrokken en ontdaan. Ook de Rotterdamse locoburgemeester Bert Wijbenga vindt de actie onbegrijpelijk. "Ik vind dit echt verschrikkelijk. Dit past niet bij Feyenoord en niet bij Rotterdam. Hier moet je jezelf kunnen zijn, daarom vond ik de oprichting van deze club juist zo mooi. Dat dit gebeurt, is onacceptabel. Dat zo iemand ‘flikker op, kankerhomo’ op zijn sportschool ziet staan. Ik heb contact gehad met de politiechef en Mark Koevermans en die nemen het net zo hoog op als ik. Dit is totaal onacceptabel."

Momenteel doet de politie onderzoek en wordt er aan getuigen gevraagd om zich te melden.

Ster advertentie
Ster advertentie