Sport

Manchester City wint zaak en mag toch Europa in

foto: Michael Regan / POOL / AFP
  1. Newschevron right
  2. Manchester City wint zaak en mag toch Europa in

Manchester City mag komend seizoen uitkomen in de Champions League. De UEFA sloot de club voor twee jaar uit van Europees voetbal wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar City stapte naar het Internationaal Sportgerechtshof CAS. Zij hebben de zaak bestudeerd en besloten dat City alleen een boete van tien miljoen euro moet betalen. Manchester City reageert opgelucht in de verklaring die zojuist online is verschenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De CAS schrijft in een persverklaring dat niet voldoende bewezen kan worden dat Manchester City zou hebben gesjoemeld met sponsorbijdragen. Sommige aanklachten zijn ouder dan vijf jaar oud en daardoor verjaard. Dat was de reden die de UEFA had aangedragen om de club in eerste instantie voor twee jaar uit te sluiten van Europees voetbal en een boete van dertig miljoen euro te geven.

Dat Manchester City toch Europa in mag, heeft ook effect op de competitie. Het leek er namelijk op dat de nummer vijf in de Premier League naar de Champions League zou gaan, maar dat sprookje gaat dus niet door.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie