Sport

Rico Verhoeven is niet blij met boksvideo Dilan Yeşilgöz: "Ik vond het niet zo grappig"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven is niet blij met boksvideo Dilan Yeşilgöz: "Ik vond het niet zo grappig"

Rico Verhoeven heeft onlangs een video met Dilan Yeşilgöz opgenomen, waarin de twee spreken over sport en tegen elkaar boksen. Rico deelde alleen gisteravond aan tafel bij Beau dat hij niet blij is met de uitkomst van de video. De kickbokser wordt nu namelijk naar eigen zeggen gekoppeld aan de VVD, terwijl hij dit helemaal niet wil.

"Rico is pro-VVD"

De video waarin Rico Verhoeven en Dilan Yeşilgöz te zien zijn, komt voort uit een initiatief van de organisatie NOC*NSF. Via een videoreeks waarin sporters en politici het gesprek aangaan, willen zij namelijk aandacht vragen voor overheidsinvesteringen in de sport. Iets waar Rico Verhoeven volkomen achterstaat, vertelt hij aan tafel bij Beau. Het probleem is alleen dat hij niet blij is met de uitkomst van de video. "Ik vond het eigenlijk niet zo grappig. De tendens hiervan werd namelijk: Rico is pro-VVD." Hierop reageerde Beau dat dat toch iets is wat Rico had moeten verwachten, waarop Rico laat weten dat dit totaal niet de insteek van de video was.

"Dit was een samenwerking met NOC*NSF om kansarme mensen de ruimte te geven om te sporten. Zij wilde daarvoor staan voor staan, vanuit de politiek en houdt van de sport. Het idee was dus om daar vanuit de politiek budget voor vrij te maken. Daar sta ik achter", vertelt Rico. De reden dat hij het vervelend vindt, is omdat hij naar eigen zeggen niet links of rechts is. "Ik wil me ook niet teveel bemoeien met al die politieke dingen, omdat je het uiteindelijk toch nooit goed doet."

NOC*NSF reageert

NOC*NSF heeft via een woordvoerder gereageerd op Rico's uitspraken en zegt dat Rico in de eerste instantie wel content met de video was. "Hij heeft het ook gedeeld op zijn eigen kanalen, net als Timmermans bijvoorbeeld. Dat vinden wij prima. Het filmpje van Verhoeven en Yesilgöz is nu al een miljoen keer bekeken."

Doordat de video met Dilan Yeşilgöz de eerste uit de videoreeks van het concept is, kregen mensen op social media het idee dat alleen de VVD een podium kreeg. "Toen viel iedereen over ons heen, alsof we alleen de VVD het podium gaven. Maar we hebben er gelijk bij gezet dat er meer lijsttrekkers zouden volgen", laat de organisatie weten. Inmiddels zijn er ook andere video's met politici Rob Jetten en Frans Timmermans gedeeld. "Wij vinden dit heel vervelend voor Rico en zijn omgeving en wij helpen graag dit misverstand recht te zetten", aldus NOC*NSF.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie