Sport

10 types die je sowieso tegenkomt in de gym

  1. Newschevron right
  2. 10 types die je sowieso tegenkomt in de gym

De gym: de één is er niet weg te slaan, de ander is er met moeite naartoe te slepen. Tot welke groep je ook behoort, als je wel eens in de sportschool komt, zul je de volgende types vast wel eens tegengekomen zijn.

1. De herriemaker

Tenzij je noise canceling headphones op hebt waar keiharde muziek uitkomt, ontkom je niet aan het horen van cringy kreungeluiden om je heen. Helemaal in stilte sporten is heus niet nodig, maar kom op: niemand zit te wachten op brulgeluiden die je uit je concentratie halen.

2. De selfie-maker

Er lopen ook altijd 'sportievelingen' rond in de gym die letterlijk na elke oefening hun vorderingen vanuit elke hoek moeten vastleggen.

3. De mensen die alleen praten/bellen

Bij sommige mensen in de gym vraag je je af: ben je hier om te sporten of is dit gewoon je tweede kantoor?

4. De ongevraagde adviseur

"Sorry, maar je doet het niet helemaal goed. Je kunt het beter zo aanpakken." In elke sportschool loopt er wel iemand rond die stiekem een carrière als fitnessinstructeur ambieert. Natuurlijk is het allemaal goed bedoeld, maar niemand zit te wachten op ongevraagd advies. Soms wil je gewoon even je eigen ding doen en heb je geen zin in bemoeials, toch?

5. De ongeduldige sporter
Je hebt net één set achter de rug bij een toestel, probeert even op adem te komen en dan komt er meteen iemand naar je toegelopen: "Ben je al klaar?"

6. De staarder

Soms ben je rustig aan het sporten en voel je gewoon de ogen in je rug branden. Het is een bekend fenomeen, want in elke gym vind je wel zo iemand: de creepy staarder.

7. De bezetter

Ken je die mensen die in hotels 's ochtends naar een bedje rennen om daar snel hun handdoek op te leggen? Nou zulke mensen heb je dus kennelijk ook in de gym. Ongeduldige sporters die geen zin hebben om te wachten en dus alle apparaten alvast bezet houden met hun handdoek. Erg vervelend...

8. De influencer/fashionista/modepop

Sommige mensen zijn al blij als ze een semi-schone sportoutfit bij elkaar hebben kunnen vinden, anderen besteden zoveel aandacht aan hun sportouftit dat het lijkt alsof ze net van een modeshoot komen.

9. DE FITTE OPA

Soms denk je dat je goed bezig bent, maar dan kijk je naar rechts en zie je een oudere man dezelfde oefeningen doen met drie keer zwaardere gewichten en drie keer minder moeite. Hoe dan?!

10. De ‘’morgen begin ik écht’’

Deze types kom je waarschijnlijk niet in de gym tegen, want ze komen er nooit. Hoeveel mensen ken jij die elke keer opnieuw zeggen dat ze 'morgen echt zullen gaan'?

Ster advertentie
Ster advertentie