Lifestyle

In De Gym Met...Quentin Jarrett: "Je mind trainen is nog veel belangrijker dan je lichaam"

  1. Newschevron right
  2. In De Gym Met...Quentin Jarrett: "Je mind trainen is nog veel belangrijker dan je lichaam"

Naam: Quentin JarrettLeeftijd: 27Favoriete work-out: squatten, tijdens leg day gaat hij echt doodTraint graag: benenVindt het mooist aan zichzelf: armenTraint er: 6, soms 7 keer per week

Je kunt aan je zien dat je veel traint, word je daar weleens op afgerekend?

"Mensen hebben wel een vooroordeel. Als ik ergens binnenkom, denken mensen van 'dat is zo’n stoere jongen', maar als ze met me praten denken ze 'o, wel een relaxte jongen eigenlijk'. Maar zelf maak ik die fout ook weleens, het is mens eigen iemand in je hokje te willen stoppen."

"Ik zou willen dingen beter los te kunnen laten, dingen accepteren zoals ze zijn"

Ben je van binnen even sterk als buiten?

"Nee. Ik ben gevoelig voor veel dingen. Ik ben een grote jongen met een klein hart. Ik zou beter dingen willen loslaten, dingen accepteren zoals ze zijn. Ik ben boos op de hele wereld, op hoe alle systemen in elkaar zitten. Dat geeft onrust in mijn hoofd. Ik vind het bijvoorbeeld heel oneerlijk dat ik meedoe aan een programma als Ex On The Beach en veel volgers krijg, terwijl andere talentvolle mensen niet de aandacht krijgen die ze verdienen."

Je zegt dat de gym een redding is geweest in je leven. wat heeft het je gebracht?

"Als ik boos ben, is de sportschool de plek waar ik dat eruit kan zweten. Als ik een keer ruzie heb met mijn vriendin, een slechte dag heb of gewoon geïrriteerd ben. Het is echt mijn uitlaatklep."

"Ik was bijvoorbeeld echt down toen ik slecht in de publiciteit was. Ik zou oude mensen hebben gefilmd in de sportschoolkleedkamer, maar het was anders gelopen. Ik filmde een vriend en die mensen zaten toevallig op de achtergrond. Iemand maakte een screenshot van het moment dat zij in beeld kwamen en zette dat op Facebook. Eerst reageerde ik boos op elke hatende comment, maar toen kreeg ik een bericht van iemand via social media waarin stond dat ik mij gewoon stil moest houden en dat het vanzelf zou overwaaien. En dat was ook zo. Ik ben blij dat ik nu in een positiever daglicht sta."

"Fysieke training is een tijdelijke oplossing. Je mind draag je voor altijd bij je."

Op Instagram praat je vaker over spiritualiteit en meditatie, wat betekent dat voor je?

"Ik probeer die rust te vinden daarin. Ik doe niet specifiek aan mediteren door stil te zitten. Wel luister ik veel naar inspirerende speeches van mensen die motiveren, bijvoorbeeld voordat ik ga slapen. Dat is mijn moment om naar binnen te keren. Dan hoef ik niet te denken aan wat anderen over mij denken."

Vind je dit Net zo belangrijk als fysieke training?

"Je mind trainen is belangrijker. Dat is iets dat je voor altijd bij je draagt. Fysieke training is een tijdelijke oplossing."

"Ik wil open kunnen praten met mijn dochtertje"

Je hebt een dochtertje, wat wil je haar meegeven over gezondheid?

"Probeer gezond te eten, natuurlijk kun je een keer snoepen als je zin hebt in wat lekkers, maar eet regelmatig. Ik wil zo'n band creëren dat we open naar elkaar zijn. Dat ze mij kan vertellen als ze een keer geblowd heeft en dat we daar gewoon openlijk over kunnen praten."

Zou je een relatie kunnen hebben met iemand die helemaal niet fit is?

"Als je verliefd bent, dan maakt het niet uit hoe diegene eruitziet. Maar ik zou niet met iemand kunnen zijn die helemaal niet fit is. Diegene zou niet begrijpen waarom ik wel zoveel bezig ben met gezond blijven."

- In de rubriek 'In De Gym Met...' heeft FunX gesprekken met online influencers over gezondheid, uiterlijk en lifestyle -

Ster advertentie
Ster advertentie