Entertainment

'Ex on the Beach'-kandidaten vullen hun zakken: "Verdien rustig 15.000 in een maand"

foto: MTV: Ex on the Beach
  1. Newschevron right
  2. 'Ex on the Beach'-kandidaten vullen hun zakken: "Verdien rustig 15.000 in een maand"

De deelnemers van Ex on the Beach: Double Dutch houden naast eventuele relaties of flings ook nog een aardig zakcentje over aan het programma. Niet vanuit de deelname zelf, maar vanuit samenwerkingen die ze aangeboden krijgen. Zo wordt een aantal deelnemers uitgenodigd op feestjes en harken sommigen duizenden euro's per maand binnen met pikante video's.

'Ex on the Beach'

De singles die deelnemen aan het programma krijgen daar geen rooie cent voor, maar dat betekent niet dat het hen niets oplevert. Zo stijgt het aantal volgers op hun socialemedia-accounts vaak fors en groeit hun bereik ook enorm, wat weer interessant is voor adverteerders. Singles slepen zo verschillende klussen in de wacht waardoor ze, dankzij hun deelname aan Ex on the Beach, indirect toch nog iets verdienen. Sommige deelnemers worden geboekt om aanwezig te zijn op feesten, terwijl anderen een geheel nieuwe richting inslaan. Denk bijvoorbeeld aan Elias en Dennis, die een carrière als dj zijn begonnen of Channah die haar eigen realityshows heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pikante video's

Veel deelnemers benutten hun bereik en verdienen daarmee een extra zakcentje. Toch schiet één verdienmodel er met kop en schouders bovenuit en dat zijn de extraatjes die de deelnemers leveren via OnlyFans, FanCentro en F2F. Platforms waar 'fans' maandelijks betalen om de content van specifieke personen te zien. Hier wordt van alles op gedeeld, van fitnesstips tot pikante video's waar deelnemers (deels) uit de kleren gaan en hier valt grof geld mee te verdienen. Onder meer Ex on the Beach-deelnemers Esmee, Yasmine, Jordy, Shirley en Dusty hebben zich gewaagd aan het delen van hun unieke content en verdienen een riant salaris. Zo vertelt Shirley aan RTL "dat ze nog nooit zoveel geld heeft verdiend". "In een goede maand verdien ik rustig 15.000 euro."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles eruit halen wat erin zit

De Rotterdammer laat ook weten dat het promoten van producten, zoals andere influencers doen, niets voor haar is. "Dan sta je daar zo van: 'Kijk eens wat een mooie waterfles'. Dat vind ik zo rot." Shirley geeft ook aan dat uitgenodigd worden op feestjes geen meerwaarde voorhaar heeft. "Ik heb plankenkoorts, het maakt me niet uit als ik de mensen niet zie. Maar op zo'n podium voel ik me net een aangeschoten hert."

Het is duidelijk dat Shirley zo veel mogelijk uit haar bereik haalt als ze kan en dat wil ze voorlopig ook blijven doen. "Ik denk niet dat dit succes nog heel lang gaat duren. Dus als ik weer de kans krijg om aan een programma mee te doen, dan zeg ik daar zeker 'ja' op."

Ster advertentie
Ster advertentie