Sport

Van Dijk in shock door nieuws over Van Gaal: "Dat zegt veel over hem"

foto: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Van Dijk in shock door nieuws over Van Gaal: "Dat zegt veel over hem"

Virgil van Dijk heeft gereageerd op het nieuws over de gezondheid van bondscoach Louis van Gaal. De aanvoerder van het Nederlands elftal vertelt dat hij in shock was na het zien van het interview bij Humberto en geeft aan dat ze er als team alles aan zullen doen om er voor Van Gaal te zijn.

'Zo is hij nu eenmaal'

Louis van Gaal maakte afgelopen weekend bekend dat hij al sinds 2020 lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker. De bondscoach hield dit lange tijd voor zichzelf, omdat hij de spelersgroep niet wilde beïnvloeden. "Dat zegt ook veel over hem", zegt Van Dijk op de persconferentie van Liverpool in aanloop naar het Champions League-duel met Benfica. "Hij is niet iemand die veel medeleven nodig heeft, zo is hij nu eenmaal."

Grote schok

Het bericht kwam zondagavond voor Van Dijk als een totale verrassing. "Het was voor mij een grote schok", zei hij. Van Dijk zocht na het zien van het interview direct contact met Van Gaal. "Ik heb Van Gaal na het interview een bericht gestuurd en hem gezegd dat wij er als spelers voor hem zullen zijn als hij het nodig heeft."

De bondscoach benadrukte bij Humberto dat hij dit jaar 'gewoon' met het Nederlands elftal naar het WK in Qatar gaat. Vooral het team zou hem veel wilskracht geven om ondanks zijn ziekte door te gaan. "Deze spelersgroep is een cadeautje op latere leeftijd", zei Van Gaal daarover. Volgens Van Dijk is het team erop gebrand om er voor hem een memorabel toernooi van te maken. "Hopelijk kunnen we er samen een onvergetelijk WK van maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie