Sport

Van Gaal belandt net voor belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in rolstoel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Van Gaal belandt net voor belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in rolstoel

Louis van Gaal zal voorlopig zittend het Nederlands elftal moeten coachen. De 70-jarige bondscoach van Oranje heeft namelijk een heupblessure opgelopen, waardoor hij momenteel gebonden is aan een rolstoel. Hij viel afgelopen zondag van de fiets toen hij samen met zijn staf en spelers terugfietste naar een hotel.

Geen operatie nodig

Van Gaal werd na de val op zijn heup direct overgebracht naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek een operatie overbodig te zijn, maar de bondscoach moet voorlopig wel gebruikmaken van een rolstoel en krukken. Ondanks zijn blessure overzag hij wel de training van het elftal vanuit een materiaalkar waarin hij werd rondgereden door assistent Henk Fraser. De training werd geleid door Danny Blind. Hoogstwaarschijnlijk zal Van Gaal morgenavond ook langs de zijlijn te zien zijn tijdens Nederland-Noorwegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heupoperatie

Van Gaal onderging negen jaar geleden een heupoperatie en kreeg toen een kunstheup. Daarna volgende nog een behandeling omdat de heup meerdere keren uit de kom schoot. Een aantal jaren voordat Van Gaal een heupoperatie onderging belandde hij ook al in een rolstoel wegens een gebroken enkel en kuitbeen.

Nederland-Noorwegen

Oranje neemt het morgenavond om 20:45 uur in De Kuip op tegen Noorwegen in een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. Als Nederland wint, plaatst het zich voor het WK in Qatar. Bij gelijkspel is de kans groot dat de ploeg alsnog zeker is van kwalificatie, aangezien het doelsaldo van Oranje veel beter is dan dat van Turkije.

Ster advertentie
Ster advertentie