Sport

Louis van Gaal over gemis van Cody Gakpo tegen Turkije: "Ik wilde hem eerder wisselen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Louis van Gaal over gemis van Cody Gakpo tegen Turkije: "Ik wilde hem eerder wisselen"

Afgelopen zaterdag schitterde Cody Gakpo tijdens de interland Oranje-Montenegro. In zijn derde wedstrijd als international wist hij voor het eerst te scoren voor het Nederlands elftal. Helaas staat de linksbuiten morgen niet in de basis tegen Turkije vanwege een opgelopen blessure. Bondscoach Louis Van Gaal liet vandaag aan de NOS weten dat hij de voetballer eerder had moeten wisselen.

Blessure na zijn eerste interlandgoal

Gakpo maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro in de 76e minuut de 4-0, maar liep niet lang na zijn eerste interlandgoal een blessure op. Van Gaal betreurt dat aangezien hij Gakpo sinds de interland tegen Noorwegen in de basis van het Nederlands elftal had staan. "Ik vind Gakpo een groot talent en hij scoort makkelijk. Dat heeft hij ook laten zien in het Nederlands elftal, dus dat is wel een streep door de rekening", aldus de bondscoach.

Eerder moeten wisselen

Hoewel Van Gaal lovend is over de prestaties die Gakpo levert op het veld is hij tot op zekere hoogte wel kritisch op de voetballer. Zo noemt hij de linksbuiten een jonge speler die nog veel ervaring moet opdoen, maar ook moet laten weten wanneer hij voelt dat er wat met hem aan de hand is. "Als hij wat voelt moet hij dat meteen zeggen. Ik wilde hem eigenlijk al eerder wisselen, omdat ik weet dat we drie wedstrijden moeten spelen en hij een explosieve speler is. Ik wilde hem in het laatste kwartier wisselen, maar dat was vijf minuten te laat."

Lovend over dit elftal

Ondanks dat Louis Van Gaal na de uitschakeling van Oranje op het EK het huidige elftal "een veredeld stelletje sterren" noemde, zegt hij dat hij nog nooit met zo'n goed team heeft gewerkt. "Deze groep is qua teamspirit ver verheven boven alle andere groepen. Ook die van Braziliƫ. Maar dat wil nog niks zeggen. Uiteindelijk gaat het om de technische en tactische uitvoering."

Voordeel voor Nederland

Aanstaande dinsdagavond staat Nederland tegenover Turkije in zijn laatste WK-kwalificatiewedstrijd in groep G. Op de persconferentie over de wedstrijd van morgen zei Van Gaal dat Oranje een groot voordeel heeft, namelijk dat ze thuis spelen. Desondanks zegt hij dat de Turkse spelers zeer gedisciplineerd zijn en er alles aan zullen doen om van Nederland te winnen.

Ster advertentie
Ster advertentie