Sport

Bondscoach Oranjeleeuwinnen noemt hotel bij Olympische Spelen "een gevangenis"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bondscoach Oranjeleeuwinnen noemt hotel bij Olympische Spelen "een gevangenis"

De bondscoach van de Oranjeleeuwinnen, Sarina Wiegman, is niet te spreken over het verblijf van haar team bij de Olympische Spelen in Tokio. Volgens haar is het hotel waar de Nederlandse voetbalsters verblijven net een gevangenis. "We mogen niet in de openbare ruimtes en niet naar buiten", vertelt ze aan het AD.

'Gevangenis'

Wiegman vertelt dat de groep na twee weken helemaal klaar is met de strenge leefregels en coronabeperkingen in het Japanse hotel. "Wij leven in een hotel waarbij we achterin weg zijn gezet, wat echt niet goed is, vind ik. We mogen niet in de openbare ruimtes, gaan door de personeelsingangen naar binnen, ergens in een souterrain."

De coach benadrukt dat iedereen zich aan de coronaregels houdt en erg voorzichtig is, maar dat "haar meiden" echt even naar buiten moeten. "Je kan niet zomaar mensen opsluiten voor twee weken. Dat kan gewoon niet."

"Dadelijk gaan we deuren openbreken. We willen niet besmet worden en gaan niet lopen shoppen of zo. Maar er is een geweldig mooie tuin in het hotel waar we zitten. Daar kan je gewoon naar buiten, daar is geen kip. Maar ook dat mag niet. En daar zie ik het doel niet meer zo van. De organisatie moet er gewoon wat aan doen."

Versoepelingen

Op het veld gaat het tot nu toe erg goed met de Leeuwinnen, zo wonnen ze gisteren met 10-3 van Zambia, maar daarbuiten blijkt het voor de sporters alles behalve prettig. Wiegman drong daarom bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan op versoepelingen. Daar werd gehoor aan gegeven. "Het is gelukt om het leven in de bubbel wat te normaliseren en enkele 'versoepelingen' doorgevoerd te krijgen", aldus de KNVB tegen het AD. Zo hoeven de voetbalsters niet meer via de personeelsingangen te lopen en mogen ze een luchtje scheppen in de tuin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10-3 winst

Het Nederlands vrouwenelftal begon hun olympische avontuur gisteren dus met een monsterzege. Aanstaande zaterdag om 13:00 uur spelen ze tegen Brazilië en dinsdag om 13:30 uur tegen China.

Ster advertentie
Ster advertentie