Sport

Taekwondoka Oogink (31) mist Olympische Spelen door positieve coronatest en eindigt carrière

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Taekwondoka Oogink (31) mist Olympische Spelen door positieve coronatest en eindigt carrière

Verschrikkelijk nieuws voor taekwondoka Reshmie Oogink. De 31-jarige topsporter is positief getest op het coronavirus en kan daarom niet deelnemen aan de Olympische Spelen.

Protocol

Volgens het protocol moet je na een positieve coronatest tien dagen in quarantaine. Omdat het taekwando-toernooi deze zaterdag begint, betekent dat dat ze niet mee kan doen.

Het is ontzettend zuur voor Oogink, die al bepaald geen makkelijke weg aflegde naar de Olympische Spelen toe. Ze raakte meerdere keren geblesseerd, maar gaf de hoop op een kwalificatie nooit op. In een interview met FunX, dat dit weekend online zou komen, vertelde de taekwondoka hoeveel ze had opgeofferd de afgelopen jaren: "Toen het uiteindelijk was gelukt om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen voelde ik alleen maar blijdschap. Het was een euforisch gevoel. Zo van: ik heb het toch weer geflikt na alles wat er is gebeurd. Ik heb best wel wat opofferingen gemaakt en dat resulteerde uiteindelijk in de winst. Ik heb hier jarenlang voor gewerkt, gerevalideerd, gebikkeld en ik ben elke keer weer teruggekomen."

Einde carrière

Oogink zou de eerste Nederlandse taekwondoka zijn geweest die voor de tweede keer deelneemt aan de Olympische Spelen. Helaas heeft Covid roet in het eten gegooid. Vanwege haar leeftijd is het onmogelijk om nog vier jaar te wachten op een volgende Spelen.

Aan de NOS laat ze weten dat dit daarom het einde van haar carrière betekent. "Ik heb er geen woorden voor. Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om hier te komen, ook na mijn zware knieblessures. En nu houdt het op deze manier op."

Derde coronageval

Oogink is de derde persoon van het Nederlandse team in Tokio die positief is getest op het coronavirus. Ook een staflid van de roeiploeg en skateboardster Candy Jacobs moeten in quarantaine. Voor Jacobs betekent dat ook dat ze niet deel kan nemen aan de Spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie