Sport

Edgar Davids over boycot Veronica Inside: "Eindelijk consequenties"

foto: Screenshot: NOS Video
  1. Newschevron right
  2. Edgar Davids over boycot Veronica Inside: "Eindelijk consequenties"

Edgar Davids heeft zondagavond bij Studio Sport gezegd dat hij achter de boycot van Oranje tegen Veronica Inside staat. De oud-aanvoerder van het Nederlands elftal noemt het een absoluut goed middel om racisme in de tv-show te stoppen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen oplossen

Davids vindt het opvallend dat de boycot gevoelig lijkt te liggen: "Als we het over racisme hebben in Nederland, dan staat wit Nederland op de banken. Wat is het dat dat creëert? Je kunt ook zeggen: Ik kan het misschien niet voelen, maar wat voel jij en kunnen we het samen oplossen?"

Geen consequenties

Edgar Davids gaf bij de NOS ook aan dat het zoeken van de dialoog in al die jaren niet heeft gewerkt, omdat argumenten werden weggewuifd: "Het was een legio keren aan de hand en het werd altijd maar weggewuifd. Er waren geen consequenties. Nu zie je dat iedereen er genoeg van heeft en vandaar die boycot en dat is terecht."

"Er was lang een tijd waarin mensen zeiden: 'Ach, stel je niet zo aan'. Waarom zou je steeds aan tafel moeten om erover te praten? Als Johan Derksen het nu nog niet doorheeft, dan is het ook genoeg."

Voorbeeldfunctie media

Sommige mensen, waaronder Ruud Gullit, zijn van mening dat een boycot niet werkt. Een betere oplossing zou volgens hen zijn om in gesprek te gaan. Daar is Edgar Davids het niet mee eens. Edgar zegt daarnaaast dat de media ook een belangrijke rol speelt in het racismedebat: "Ik denk dat je ook gewoon moet kijken naar de media. Ze zeggen vaak dat sporters een voorbeeldfunctie hebben, maar de media hebben dat ook en nog sterker. Zij zijn verantwoordelijk voor wat ze het publiek voeden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie