Sport

Na Luis Tavares weigert nu ook Artem Vakhitov te vechten

foto: Glory/YouTubefoto: Glory/YouTube
  1. Newschevron right
  2. Na Luis Tavares weigert nu ook Artem Vakhitov te vechten

Luis Tavares liet zaterdag weten dat hij zijn wereldtitelgevecht met de Rus Artem Vakhitov heeft gecanceld. Vakhitov werd vervolgens gekoppeld aan het Nederlandse zwaargewicht Tarik Khbabez, maar de kickbokser uit Moskou heeft laten weten dat ook hij zich terugtrekt.

Reactie Tavares

"De ontwikkelingen in de wereld van de laatste dagen hebben me doen beseffen dat ik me niet prettig voel om mijn gevecht tegen Artem Vakhitov door te laten gaan", schreef Tavares zaterdag.

De Rotterdamse kickbokser benadrukte dat hij een goede relatie heeft met Vakhitov. "Ik begrijp dat hij geen rol speelt in deze situatie, maar als individuele sporter moet ik echter mijn afwegingen maken. Daarom heb ik Glory met pijn in het hart, maar met volle overtuiging dat dit het juiste is om te doen, laten weten dat ik op 19 maart niet zal vechten tegen Artem bij Glory 80."

Invaller

In een officieel statement liet Glory weten dat ze de keuze van Tavares respecteren. Kort daarna koppelde de kickboksorganisatie Vakhitov aan Khbabez, die ze een week eerder lieten warmdraaien als invaller voor een gevecht tegen Tavares. Het was toen nog onduidelijk of Vakhitov, gezien zijn Russische nationaliteit, wel naar Nederland of Belgiƫ kon afreizen.

Geen tegenstander

Nu zowel Tavares als Vakhitov zich hebben teruggetrokken, is er geen tegenstander voor Khbabez. "Helaas is er op zo'n korte termijn geen nieuwe tegenstander beschikbaar voor Khbabez, dus Glory 80 gaat door zonder deze wedstrijd", twitterde Glory. "Fans kunnen nu uitkijken naar de duels tussen tussen Badr Hari en Arek Wrzosek en Jamal Ben Saddik en Levi Rigters."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie