Sport

Luis Tavares cancelt Glory-wereldtitelgevecht met Rus Vakhitov

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Luis Tavares cancelt Glory-wereldtitelgevecht met Rus Vakhitov

Luis Tavares heeft zijn wereldtitelgevecht met de Rus Artem Vakhitov gecanceld. Dat maakt de Rotterdamse kickbokser wereldkundig middels een post op Instagram.

Quote

Ik heb Glory met pijn in het hart, maar met volle overtuiging dat dit het juiste is om te doen, laten weten dat ik op 19 maart niet zal vechten tegen Artem bij Glory 80.

Luis Tavares

'Niet prettig'

"De ontwikkelingen in de wereld van de laatste dagen hebben me doen beseffen dat ik me niet prettig voel om mijn gevecht tegen Artem Vakhitov door te laten gaan", schrijft Tavares in zijn post. "De afgelopen zes maanden heb ik met hart en ziel gewerkt om optimaal voorbereid te zijn tegen de regerend wereldkampioen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra lastig

Het besluit is ook vanwege persoonlijke redenen extra lastig voor Tavares. Zo vertelde hij vorige maand in gesprek met FunX dat hij niet kon wachten om tegenover Vakhitov te staan in de ring. De Rus is namelijk de enige die Tavares ooit op technische knock-out wist te verslaan. "Vakhitov is een kampioen waar ik al heel lang op aas en in mijn ogen is hij al te lang kampioen. Het wordt gewoon tijd voor een nieuwe koning en dat ben ik", zei de Rotterdammer destijds.

Goede relatie met Vakhitov

In zijn Instagrampost benadrukt Tavares dat hij een goede relatie heeft met Vakhitov. "Ik begrijp dat hij geen rol speelt in deze situatie", schrijft Tavares. "Als individuele sporter moet ik echter mijn afwegingen maken. Daarom heb ik Glory met pijn in het hart, maar met volle overtuiging dat dit het juiste is om te doen, laten weten dat ik op 19 maart niet zal vechten tegen Artem bij Glory 80."

Ster advertentie
Ster advertentie