Video

Luis Tavares: "Het is tijd voor een nieuwe koning en dat ben ik"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Luis Tavares: "Het is tijd voor een nieuwe koning en dat ben ik"

Luis Tavares is helemaal ready voor zijn gevecht tegen Artem Vakhitov op 19 maart tijdens GLORY 80. Tavares heeft nog een appeltje te schillen met de Rus, aangezien Vakhitov in 2013 verantwoordelijk was voor Tavares' enige KO-nederlaag in zijn professionele carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Een lachertje'

"Ik kan revenge nemen en wereldkampioen worden. Voor minder doe ik het niet", zegt Luis, die veel zekerheid uitstraalt. Volgens de Rotterdammer is er veel veranderd sinds zijn laatste gevecht tegen Vakhitov. "Ik heb veel geleerd van die partij. De Luis Tavares van nu is niet te vergelijken met de jongen van toen. Die Luis Tavares was een lachertje. Destijds dacht ik dat ik de wereld aankon, maar als ik er nu op terugkijk, denk ik: wat was ik aan het doen? Nu ben ik professioneler, slimmer en wijzer geworden en heb ik een goed team om mee heen verzameld."

Op de vraag wat Luis nu tegen de Luis van negen jaar geleden zou zeggen, antwoordt hij: "Niet zo bijdehand zijn. In die tijd kon ik nog weleens in mezelf geloven op een verkeerde manier en met arrogantie. Vroeger dacht ik alles wel te weten en nam ik weinig van anderen aan. Nu sta ik echt open voor nieuwe input."

foto: FunX

'Ik ben de nieuwe koning'

Naast het werken aan zijn fysieke fitheid, werkt Luis nu ook veel aan zijn mentale fitheid. "Ik ben de laatste tijd boeken gaan lezen, daar was ik nooit zo van", lacht hij. "Ik probeer vooral in een comfortabele space te blijven met mensen die dichtbij me staan."

Wat betreft zijn gevecht tegen Vakhitov is Luis zeker van zijn zaak en heeft hij een duidelijke boodschap: "Vakhitov is een kampioen waar ik al heel lang op aas en in mijn ogen is hij al te lang kampioen. Het wordt gewoon tijd voor een nieuwe koning en dat ben ik. Na 19 maart gaan jullie allemaal zien dat ik dat ben. Niemand gaat dan nog om mij heen kunnen."

Ster advertentie
Ster advertentie