Sport

Voetbalwedstrijd stilgelegd na gooien met bier en aanstekers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetbalwedstrijd stilgelegd na gooien met bier en aanstekers

Het Eredivisie-duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is door scheidsrechter Richard Martens twintig minuten stilgelegd. Na meerdere waarschuwingen bleven mensen uit het publiek gooien met voorwerpen als aanstekers en glazen bier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statement

"De eerste keer dat er bier werd gegooid hebben we het laten omroepen. De tweede keer nadat er weer publiek bier aan het gooien was, zijn we naar de zijkant gegaan om nog een duidelijker statement te maken", vertelt de scheidsrechter aan ESPN. "De derde keer werd er niet alleen met glazen bier gegooid, maar zelfs met aanstekers. Dat is grensoverschrijdend en toen zijn we naar binnen gegaan."

Bier gooien

Wekelijks wordt er tijdens de wedstrijden met bier gegooid. "Als er één glas bier wordt gegooid kan ik het niet goedpraten, maar dan zit er nog een opbouw in. Daarom hebben we het ook laten omroepen. Als het daarna nog erger wordt, dan moeten we ergens een keer een streep trekken", legt Martens uit.

Onderbreking

Na de onderbreking van twintig minuten werd er nog een aantal keer met bier gegooid. Er is toen voor gekozen om de wedstrijd niet nogmaals stil te leggen. "Met FC Utrecht, de veiligheidscoördinatoren en de competitieleiding van de KNVB hebben we goed overleg gehad. We hebben een plan van aanpak gemaakt, die we gelukkig niet helemaal hoefden door te zetten. Dan zou het tot definitief staken leiden."

Ster advertentie
Ster advertentie