Sport

Curaçao wint voor het eerst in geschiedenis Caribbean Cup

  1. Newschevron right
  2. Curaçao wint voor het eerst in geschiedenis Caribbean Cup

De voetballers van Curaçao hebben voor het eerst de Caribbean Cup gewonnen. Ze wisten de Jamaicanen te verslaan met 2-1. Youssef belde vandaag de Rotterdamse voetballer Rangelo Janga. De spits van het elftal had nog niet geslapen sinds de grote overwinning en was nog steeds in de feeststemming.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Het is hier zes uur 's ochtends. [...] We hebben niet geslapen, we hebben de nacht doorgehaald.''

Nederland

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Curaçao de Caribbean Cup wint. Twee jaar geleden was Patrick Kluivert bondscoach van het landelijke elftal. Hij heeft een aantal Europeanen aan het team toegevoegd, wat volgens Janga wel heeft geholpen in het succes van het land.

''Voorheen werden we gecoacht door Patrick Kluivert. In plaats van lokale jongens, heeft hij jongens uit Nederland gehaald. [...] We zijn één familie. Het klikt altijd.''

Hoogtepunt

Het mooiste moment van het hele toernooi voor Janga was de 2-1 die hij maakte tegen Martinique. Daarmee schoot hij Curaçao naar de finale: ''Mijn 2-1 tegen Martinique was echt een ontlading.''

Gold cup

De beste vier landen van de Caribbean Cup plaatsten zich voor de Gold Cup. Behalve Curaçao en Jamaica kwalificeerden ook Martinique en Frans Guyana zich. Het wordt de eerste deelname voor Curaçao aan de Gold Cup.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie