Sport

Max Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Max Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen is vandaag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De regerend wereldkampioen van de Formule 1 kreeg deze koninklijke onderscheiding van minister van Sport Conny Helder. De onderscheiding is de vierde graad in de orde.

Dankbaar

Max reageert geëmotioneerd op de huldiging. "Het is een hele eer om deze benoeming te mogen ontvangen. Ik ben mijn familie en naasten erg dankbaar voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren." Verstappen spreekt verder zijn dankbaarheid uit naar zijn fans, de Orange Army. "Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Grand Prix van Zandvoort."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratiebron

Minister Helder noemt Verstappen een inspiratiebron voor velen. "Er is veel meer nodig dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard werken, pushen en doorzetten", schrijft zij op de website van Verstappen. "Uiteindelijk reed je als eerste Nederlander ooit naar de wereldtitel in de Formule 1. Wat een geweldige prestatie. Hiermee zet je Nederland op de kaart."

Cadeau

Ter ere van de gelegenheid besloot de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) Verstappen het Nederlandse race-licentienummer 1 cadeau te doen. "Te zeggen dat deze onderscheiding verdiend is, is zacht uitgedrukt", stelt de KNAF-voorzitter Jan de Wit na afloop van de uitreiking. "Wat een prestatie, wat een indrukwekkende carrière, wat een ambassadeur ben je voor ons land en onze sport. Daarom vonden we het gepast om ook een klein gebaar te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie