Sport

Geblesserde Verhoeven moet titel gaan delen met interim-kampioen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geblesserde Verhoeven moet titel gaan delen met interim-kampioen

Kickboksorganisatie Glory laat weten dat er een interim-titel komt, totdat de geblesseerde kampioen Rico Verhoeven terugkomt om zijn titel te verdedigen. Daarnaast brengt Glory toernooien terug waarin zwaargewichten het tegen elkaar opnemen.

Interim titel

Verhoeven, die al bijna tien jaar kampioen is in het zwaargewicht van Glory, liep in januari een zware knieblessure op en is inmiddels geopereerd. Aangezien hij vermoedelijk pas eind dit jaar zijn rentree zal kunnen maken, komt er een interim-titel in het zwaargewicht. Verhoeven vocht in oktober 2021 namelijk voor het laatst en is niet in staat om zijn titel op korte termijn te verdedigen. De winnaar van die riem mag zich samen met Verhoeven kampioen noemen, waarna beide kampioenen het aan het einde van het jaar tegen elkaar zullen opnemen.

Glory organiseert op 29 april een toernooi waarin vier zwaargewichten het tegen elkaar opnemen. De winnaar van dat toernooi neemt het in juni op tegen Antonio Plazibat voor de interim-titel. Plazibat zou eigenlijk al tegen Verhoeven vechten voor de echte titel, als de Nederlander niet geblesseerd was geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Achtmanstoernooi

Het toernooi, dat 'Glory Grand Prix' gaat heten, moet ieder jaar in december gaan plaatsvinden. Acht zwaargewichten nemen het op één avond tegen elkaar op tot er een winnaar overblijft. Deze winnaar pakt een prijzenpot van 500.000 dollar.

Glory liet zich inspireren door de K-1, dat van 1993 tot 2012 in Japan jaarlijks een groot toernooi organiseerde voor zwaargewichten. Nederlandse kickboksers van weleer als Peter Aerts, Semmy Schilt, Remy Bonjaski, Ernesto Hoost en Alistair Overeem werden tot kampioen gekroond.

Ster advertentie
Ster advertentie