Sport

Argentijn laat tattoo zetten van Messi die spot drijft met Van Gaal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Argentijn laat tattoo zetten van Messi die spot drijft met Van Gaal

Het ging er vorige week vrijdag hard aan toe tijdens de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland. De spanning was gedurende de gehele wedstrijd om te snijden, wat vooral duidelijk werd toen Lionel Messi na zijn doelpunt besloot de spot te drijven met bondscoach Louis van Gaal. Een Argentijnse voetbalfan vond de veelbesproken actie van de sterspeler zo geniaal dat hij er een tattoo van liet zetten.

Argentinië met tien man

Tijdens de incidentrijke wedstrijd was duidelijk merkbaar dat de Argentijnen zich hadden geërgerd aan de uitspraken van Van Gaal in de media. Zo zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd dat Argentinië met tien man speelt als Messi niet aan de bal is. Daarmee leek hij te refereren naar een veelgehoord kritiekpunt over Messi dat hij tegenwoordig veel over het veld loopt in plaats van actief deelneemt aan de wedstrijd.

Handen naast zijn oren

Dat was tegen het zere been van Messi. Nadat de 35-jarige Argentijn de 2-0 maakte, liep hij naar de bank van Oranje en vierde hij zijn doelpunt door zijn handen naast zijn oren te zetten voor de neus van Louis van Gaal. Het gebaar van Messi ging viral op social media en is niet meer alleen op het internet te vinden, maar ook op de arm van een Argentijnse fan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wat kijk je dwaas?'

Ook na de wedstrijd liepen de spanningen nog hoog op. Zo liep Messi wederom naar de dug-out van Nederland om Van Gaal te vertellen dat hij niet zoveel praatjes moest hebben. Even later was het weer raak toen Messi Wout Weghorst zag staan terwijl de Argentijnse spits middenin een interview zat. Hij snauwde Weghorst af door tegen hem te zeggen: "Wat kijk je dwaas? Loop lekker door."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oranje uitgeschakeld

Het Nederlands elftal werd afgelopen vrijdag door Argentinië in de kwartfinales van het WK uitgeschakeld. Na een spannende slotfase en een verlenging met een aantal irritaties, wist Argentinië Nederland uit te schakelen tijdens de strafschoppenreeks (4-3).

Ster advertentie
Ster advertentie