Sport

Drie Britse voetbalclubs maken statement tegen racisme door sociale media te mijden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Drie Britse voetbalclubs maken statement tegen racisme door sociale media te mijden

De Britse voetbalclubs Rangers FC, Swansea City en Birmingham City hebben er genoeg van dat een aantal van hun spelers geconfronteerd wordt met racistische uitlatingen op sociale media. Daarom hebben de clubs besloten een week lang sociale media te mijden.

Racistische uitlatingen

De afgelopen weken zijn verschillende spelers van de clubs niet alleen op sociale media het slachtoffer geweest van racistische uitlatingen, maar ook op het veld. Zo kreeg de 25-jarige Rangers FC-speler Glen Kamara op 18 maart te maken met racistische opmerkingen van SK Slavia Praag-speler Ondrej Kudela. Inmiddels heeft de UEFA Kudela geschorst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sociale media doen te weinig

Niet alleen de officiƫle clubkanalen blijven zeven dagen lang stil, maar ook stafleden, spelers en ander personeel van de clubs zullen een week lang alle sociale mediakanalen mijden. "We hebben met meerdere clubs in het Verenigd Koninkrijk gesproken en we weten dat deze zorgen door alle clubs worden gedeeld en we kunnen stellen dat iedereen zijn geduld verliest door het gebrek aan actie van sociale mediabedrijven", zegt de leiding van Rangers FC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen plaats voor discriminatie

De clubs Swansea City en Birmingham City zijn het ermee eens dat sociale mediabedrijven te weinig doen en vinden dat er strenger opgetreden mag worden tegen racisme. "We hebben er genoeg van en willen ervoor zorgen dat elke vorm van discriminatie in onze voetbalwereld de kop in wordt gedrukt", aldus Steve Cooper van Swansea City.

Eigen websites

Om in ieder geval het publiek op de hoogte te houden van het nieuws rondom de clubs wordt er enkel gebruikgemaakt van de eigen websites van de voetbalclubs.

Ster advertentie
Ster advertentie