Sport

Naomi Osaka doneert prijzengeld van aankomend WTA-toernooi aan Haïti

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Naomi Osaka doneert prijzengeld van aankomend WTA-toernooi aan Haïti

Haïti werd vorige week hard getroffen door een aardbeving, waarbij duizenden mensen gewond zijn geraakt en honderden zijn overleden. Het land krijgt momenteel veel hulp van omliggende landen, maar ook Haïtianen die buiten Haïti geboren zijn schieten het Caribische land te hulp. Zo heeft tennisser Naomi Osaka laten weten dat ze al het prijzengeld dat ze komende week wint tijdens het WTA-toernooi zal doneren aan Haïti.

"Erg veel pijn"

Naomi deelde het nieuws over haar donatie via Twitter. "Het doet erg veel pijn om de verwoestingen in Haïti te zien. Het voelt alsof we nooit rust krijgen. Deze week speel ik op een toernooi en al het prijzengeld zal ik doneren aan hulpacties voor Haïti. Ik weet dat het bloed van onze voorouders sterk is en we zullen wederom opstaan", aldus Naomi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haïtiaanse cultuur

Hoewel Naomi de Japanse nationaliteit heeft en ook in Japan geboren is, heeft ze thuis voornamelijk de Haïtiaanse cultuur meegekregen. Haar vader komt uit de stad Jacmel, die in de buurt van het epicentrum van de aardbeving ligt. In het verleden heeft de tennisspeelster ook meermaals aandacht gevraagd voor goede doelen of sociale problemen, zoals excessief politiegeweld tegen Afro-Amerikanen en mentale gezondheidsproblemen.

Ster advertentie
Ster advertentie