Sport

Palestina verslaat Hongkong met 3-0 en schrijft geschiedenis op Asia Cup

1. Newschevron right
  2. Palestina verslaat Hongkong met 3-0 en schrijft geschiedenis op Asia Cup

Palestina heeft Hongkong met 3-0 verslagen tijdens de Asia Cup en schrijft daarmee geschiedenis. Het is namelijk de eerste keer dat Palestina een wedstrijd tijdens een eindtoernooi wint. Met een overwinning en een gelijkspel op zak mag Palestina zelfs nog dromen van de volgende ronde op het toernooi.

Palestina schrijft geschiedenis op Asia Cup

Palestina nam het vandaag in de tweede groepswedstrijd op tegen Hongkong, dat ook nog nooit een duel op een eindtoernooi wist te winnen. Het duel tijdens de Asia Cup in Qatar kende een flitsende openingsfase. Zo zette Oday Dabbagh de Palestijnen al snel op voorsprong. In de twaalfde minuut wist de aanvaller, die uitkomt voor het Belgische Charleroi, doelman Tse te verschalken en zijn team op 1-0 te brengen.

De spelers van het Palestijnse voetbalelftal juichten vervolgens op een hele bijzondere manier om aandacht te vragen voor de situatie waar hun land mee te maken heeft. Zo kwam het team na de 1-0 bij elkaar en maakten ze allemaal met beide handen peace-gebaren. Palestina heeft namelijk nog steeds op dagelijkse basis te maken met gewelddadige aanvallen vanuit Israël, waarbij inmiddels meer dan 25.000 mensen om het leven zijn gekomen.

Peace-gebaren na de 1-0

Kans op volgende ronde

Ook in het restant van de eerste helft bleef Palestina de bovenliggende ploeg, maar resulteerde dit niet tot meer doelpunten. De voorsprong werd in de tweede helft wel verder vergroot. Zo scoorde Zaid Al Qanbar vlak na rust de 2-0. Vervolgens bracht Dabbagh met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd Palestina op 3-0.

Het team van bondscoach Daboub staat momenteel met vier punten derde in groep C. De Palestijnen wachten de komende wedstrijden in spanning af, aangezien de vier beste nummers 3 doorgaan naar de volgende ronde.