STER Advertentie
STER Advertentie

Vrouwen sneaken wedstrijd binnen verkleed als mannen

Vrouwen sneaken wedstrijd binnen verkleed als mannen
twitter/hassanvand

Maandag 30 april 2018 - 07:49 uur

|

Door:

Burç

Wat doe je als je gek bent van voetbal, maar het stadion van je favoriete voetbalclub niet mag betreden omdat je een vrouw bent? Dan verkleed je je als man en sneak je naar binnen! Je loopt in Iran het risico om gearresteerd te worden, maar deze vijf dames fans van de club Persepolis hadden dat wel over om een wedstrijd van hun club in het Azadi stadion te checken.

kampioenswedstrijd

Persepolis werd dit seizoen voor de elfde keer kampioen van Iran. Dankzij een paar pruiken en prachtig opgeplakte gezichtsbeharing genoten vijf dames van het kampioenschap in het voetbalstadion dat ze eigenlijk niet mogen betreden.

toegang tot stadion

Voor vrouwen in Iran is het helaas nog steeds verboden om stadions te betreden, maar als we FIFA president Gianni Infantino mogen geloven, dan gaat die regel binnenkort veranderen. Hij was eerder dit jaar in Iran en vertelde dat de Iraanse president Hassan Rouhani hem de belofte heeft gedaan dat vrouwen binnenkort wél toegelaten zullen worden tot voetbalstadions. Infantino deed die uitspraken na een Iraanse wedstrijd die hij bezocht waar 35 vrouwen werden gearresteerd, omdat ze het voetbalstadion probeerden te bezoeken voor de voetbalderby tussen Persepolis en Esteqlal.

Women are not allowed to attend soccer matches in Iran. 5 girls sneak in Azadi Stadium in disguise to celebrate Persepolis championship in Iran's Persian Gulf Pro League from r/pics

Populair op FunX.nl

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • Ondanks vrienden toch eenzaam? "Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn"

  • Grote kans op derde hittegolf van het jaar

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.37345-vrouwen-sneaken-wedstrijd-binnen-verkleed-als-mannen"}