Sport

Rico Verhoeven over rivaliteit met Badr Hari: "Ik werd als de 'good guy' neergezet"

foto: YouTube: ParraTV
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven over rivaliteit met Badr Hari: "Ik werd als de 'good guy' neergezet"

In een openhartig interview met ParraTV praat Rico Verhoeven onder andere over zijn jeugd, carrière en de stukgelopen relatie met zijn vader, maar ook over de rivaliteit met Badr Hari. De twee kickboksgiganten namen het twee keer tegen elkaar op en de rivaliteit leek toen erg intens te zijn: "Het was sowieso speciaal", zegt Rico over die rivaliteit.

Good guy vs. Bad guy

"Het was de nationale 'bad guy' tegen de nationale 'good guy'", zegt Rico over de reden waarom de rivaliteit zo intents werd. "Elke film is daarop gebaseerd." Als Rico wordt gevraagd waarom Nederland hem als de 'good guy' zag, antwoordt Rico: "Ik ben de blanke kickbokser. De 'boy next door'. Daarom wordt je als een sort van 'good guy' neergezet. Badr stond ook bekend om dingen die hij buiten de ring deed. Hij beoefende de sport een paar keer buiten de ring, wat niet heel lekker overkwam."

Rico zegt zelf in die tijd vooral bezig te zijn geweest met kickboks als sport goed neer te zetten. "Ik was volop bezig om te laten zien dat kickboks een mooie sport is, ook in televisieprogramma's. Dus ik kwam op, hij was daar ook en die dingen samen waren gewoon media juice. Daar gingen mensen heel lekker op."

Quote

Je wil die wedstrijden eigenlijk uitvechten.

Speciaal

Hoewel de rivaliteit intens was, kijkt Rico vooral positief terug op zijn ontmoetingen met Badr. "Het was sowieso speciaal. Ik had nog niet tegen hem gevochten en Badr had natuurlijk een heel mooi cv. Dus die wedstrijd stond wel op het lijstje van wedstrijden die ik nog graag wilde doen." Dat beide partijen eindigden met een blessure van Badr, had Rico wel graag anders gezien. "Ik heb de partijen sowieso allebei gewonnen, alleen je wil eigenlijk zo'n wedstrijd uitvechten. Het is pas over als het echt over is. Maar blijkbaar heeft dat niet zo mogen zijn."

Toekomst?

Voor Rico is de rivaliteit met Badr nu een gesloten boek. De zwaargewicht-kampioen ziet namelijk niet zo snel een scenario waarin de twee elkaar voor een derde keer zouden ontmoeten, maar sluit het ook niet helemaal uit. "Voor mij is het in principe over. Ik weet niet of die wedstrijd er nog zou komen of kan komen, maar als om wat voor reden dan ook die wedstrijd zich opnieuw voordoet, doe ik 'm met alle plezier nog een keer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie