Sport

Eerste race van seizoen eindigt desastreus voor Verstappen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eerste race van seizoen eindigt desastreus voor Verstappen

Max Verstappen heeft de eerste race van het seizoen niet kunnen uitrijden. Na een lange strijd in Bahrein tussen Leclerc en Verstappen om de eerste plek, moest de Red Bull van de Nederlander twee rondes voor het einde de wedstrijd staken.

Strijd met Leclerc

De strijd tussen Lecrerc en Verstappen was van begin tot einde boeiend. De Nederlander haalde in het eerste deel de Ferrari een aantal keer in, maar telkens wist Lecrerc vrij snel weer terug te keren. In het laatste gedeelte van de race kon Verstappen door een safety car weer dichter bij Leclerc komen, maar de Nederlander klaagde toen al over problemen met de auto. Uiteindelijk begaf de auto het twee rondes voor het einde volledig en niet veel later viel ook de Red Bull van zijn teamgenoot uit, waardoor het team van Verstappen met lege handen kwam te staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ferrari

Lecrerc pakte gisteren tijdens de kwalificatie al pole position, terwijl Verstappen op plek twee mocht beginnen. Toen werd al duidelijk dat Ferrari op het moment de grootste uitdager van Red Bull zou worden. De tweede Ferrari, van Carlos Sainz, eindigde namelijk als derde tijdens de kwalificatie en tweede in de race.

Hamilton

Lewis Hamilton, vorig seizoen de belangrijkste concurrent van Verstappen, eindigde door het uitvallen van de Red Bulls nog als derde. Gisteren tijdens de kwalificatie werd wel al duidelijk dat de Mercedes met wat problemen kampt. Hamilton startte namelijk slechts als vijfde en zijn teamgenoot, George Russell, als negende.

Volgende week krijgt Verstappen een nieuwe kans om punten te pakken tijdens de GP van Saoedi-Arabië.

Ster advertentie
Ster advertentie