Sport

Volgend jaar twee maanden geen eredivisiewedstrijden door WK in Qatar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Volgend jaar twee maanden geen eredivisiewedstrijden door WK in Qatar

Voetbalfans hebben in de winter van 2022 helaas weinig competitiewedstrijden om naar uit te kijken. De winterstop in de eredivisie en eerste divisie duurt volgend jaar namelijk zo'n twee maanden. Dat heeft het KNVB bekendgemaakt door middel van het speeldagenkalender van het seizoen 2022/2023.

WK in Qatar

De reden voor de langere winterstop in het betaald voetbal is het wereldkampioenschap in Qatar, dat in tegenstelling tot voorgaande jaren in de winter gespeeld wordt. In de zomer is het namelijk te warm om het WK te houden in de Golfstaat. De laatste eredivisiewedstrijd zal gespeeld worden in het weekend van 13 november. Daarna zullen er tot en met 6 januari geen competitiewedstrijden meer gespeeld worden.

Weinig tijd om voor te bereiden

De openingswedstrijd van het WK zal op 21 november gespeeld worden. Dat betekent dat bondscoach van Oranje, Louis van Gaal, iets meer dan een week heeft om alle eredivisiespelers die zijn opgeroepen voor te bereiden op het wereldkampioenschap. Voor het WK in 2018 in Rusland hadden teams ongeveer drie weken de tijd om zich klaar te stomen voor het toernooi.

Oranje na acht jaar op het WK

Het Nederlands elftal zal na acht jaar weer te zien zijn op het WK. Tijdens het eindtoernooi in 2014 werd Nederland derde, maar het elftal wist zich vier jaar later niet te plaatsen voor het WK in Rusland. 16 november plaatste Oranje zich voor het WK in Qatar nadat het met 2-0 won van Noorwegen en eindigde als groepswinnaar in de poule.

Ster advertentie
Ster advertentie