Sport

Vrouw en kinderen PSV'er Zahavi vastgebonden en bedreigd bij woningoverval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw en kinderen PSV'er Zahavi vastgebonden en bedreigd bij woningoverval

De politie zoekt twee verdachten voor een overval op het huis van PSV-spits Eran Zahavi. Die vond zondagmiddag plaats. Zahavi was met PSV onderweg naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II toen hij een schokkend telefoontje van zijn vrouw kreeg.

Postbezorgersjas

Het incident gebeurde zondag rond 14.40 uur, toen twee overvallers het huis binnendrongen. De politie meldt dat een van de mannen een postbezorgersjas droeg. Toen Zahavi's vrouw Shay de deur opende, werd zij door de man meteen tegen de muur gedrukt. Vervolgens kwam de tweede overvaller met een vuurwapen binnen.

Vastgebonden

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Zahavi's vrouw de voetballer volledig in paniek opbelde. Ze moest namelijk van de overvallers vragen waar de buit was. Zowel Zahavi's vrouw als hun vier kinderen werden vastgebonden en kregen tape op hun mond geplakt. Ook werden zij bedreigd met een vuurwapen. De politie meldt dat de overvallers het huis overhoop haalden en er vandoor gingen met persoonlijke eigendommen en contant geld.

foto: ANP

PSV-spits Eran Zahavi buiten zijn woning na de overval.

Meteen naar huis gereden

Aangekomen in Tilburg vertrok de PSV-spits meteen naar zijn huis in Amsterdam. "Er ging ineens van alles door die bus", vertelde PSV-aanvoerder Denzel Dumfries na de gewonnen wedstrijd (0-2) aan het Eindhovens Dagblad. "Niet letterlijk natuurlijk, we waren heel erg aangeslagen en voelden ons machteloos. Dit was een hele harde dreun voor de wedstrijd. We kregen live mee wat er gebeurde. Ongelooflijk dat zoiets gebeurt. We hadden daarna als team een taak te vervullen en wilden de wedstrijd per se winnen voor Eran en hoopten dat alles goed zou zijn."

Reactie Shay Zahavi

Gelukkig liepen Shay Zahavi en de vier kinderen geen letsel op. Via Instagram Stories laat Shay vandaag weten: "We hebben even de tijd nodig om dit allemaal te verwerken. De kinderen zijn met geen vinger aangeraakt door de overvallers: ze zijn lichamelijk in orde! Mentaal gezien zullen we allemaal moeten samenwerken om er op de beste manier doorheen te komen. Ik dank iedereen uit de grond van mijn hart voor de zorg en de bereidheid om te helpen. Dat is hartverwarmend, bedankt!"

Ster advertentie
Ster advertentie