Sport

Kickbokser Alistair Overeem positief getest op verboden middel na gevecht Badr Hari

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kickbokser Alistair Overeem positief getest op verboden middel na gevecht Badr Hari

Alistair Overeem is na zijn gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden middel. De 42-jarige kickbokser wacht momenteel op een uitslag van een extra controle.

niet-prestatiebevorderend middel

Overeem is positief getest op "minimale sporen van een niet-prestatiebevorderend middel". Dat bevestigt zijn management tegenover het ANP: "Gezien het feit dat het zo minimaal is en niet-prestatiebevorderend, maken we ons er vooralsnog niet heel druk om." Mocht de extra controle ook positief uitvallen, dan kan Overeem mogelijk worden geschorst.

Derde gevecht

Het GLORY-gevecht tussen Alistair Overeem en Badr Hari vond afgelopen 8 oktober plaats. Het was de derde keer dat de twee vechters tegenover elkaar stonden. Hoewel Hari de eerste twee rondes aan de winnende hand was, kwam Overeem in de derde ronde terug. Overeem werd uiteindelijk unaniem tot winnaar uitgeroepen door de jury.

Direct na de gewonnen wedstrijd daagde Overeem Rico Verhoeven uit voor een gevecht. In Start met Fernando liet Verhoeven kort daarna weten dat er een hele grote kans is dat dit gevecht ook gaat plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie