FunX

Rico Verhoeven over mogelijk gevecht met Overeem: "We mogen elkaar niet echt"

foto: kivnl / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven over mogelijk gevecht met Overeem: "We mogen elkaar niet echt"

Rico Verhoeven stapt dit weekend opnieuw de ring in en wel tijdens zijn eigen evenement HIT IT in Ahoy Rotterdam. Daar is hij supertrots op, zo vertelt hij in Start met Fernando. Naast dat hij het opneemt tegen Hesdy Gerges, wil hij bezoekers ook trakteren op een dosis entertainment. "Het is een combinatie, iets anders dan we hier gewend zijn."

Sport en entertainment

Rico vertelt dat hij in Amerika al vaker de combinatie van entertainment en sport voorbij zag komen. Door die twee dingen samen te voegen, hoopt hij de drempel om naar kickboksevenementen te gaan voor bezoekers te verlagen. "Ik dacht: waarom doen we dat in Nederland niet? En waarom doe ik dat niet gewoon zelf?"

In de spotlights staan is Rico wel gewend, maar het hele evenement ook nog eens zelf organiseren is nieuw voor hem. "Daar komt best veel bij kijken", vertelt hij. "Ik ben ook nogal iemand die zijn neus overal insteekt, een beetje een controlfreak. Maar het is superleuk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concurrent GLORY?

Rico vertelt dat hij zijn plannen wel eerst even moest overleggen met GLORY, waar hij natuurlijk ook wedstrijden vecht. Tijdens zijn contractverlenging heeft hij zijn ambities met HIT IT uitgesproken. "Ik zei: 'Ik wil totaal geen concurrerende vechtsportorganisatie zijn, maar er wordt wel gevochten die avond'." Daar ging de organisatie mee akkoord. In de toekomst wil Rico misschien nog andere sporten toevoegen aan zijn event. "Maar omdat ik zelf graag de headliner ben, wordt het nu gedaan met kickboksen."

Naast Rico en Hesdy zullen er op het event nog meer bekende mensen de ring in stappen. Zo neemt danser en jurylid Dan Karaty het op tegen oud-wielrenner Michael Boogerd. Denise Kielholtz, kickbokser en vrouw van Hesdy Gerges, zal tegen Lauri Pileri vechten. Verder zijn er optredens van artiesten als Sam Ryder, Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters.

Rico Verhoeven: "De kans is groot dat ik tegen Alistair Overeem ga vechten"

'Grote kans dat het Overeem de volgende wordt'

Fernando vroeg zich ook nog af wat er verder bij GLORY op de planning staat voor Rico. De vechter vertelt dat de organisatie nu alle opties aan het bekijken is. "Ik denk dat er wel een hele grote kans is dat het Alistair Overeem wordt."

Overeem daagde Rico begin deze maand nog uit na zijn winst tegen Badr Hari. Volgens Fernando 'borrelt' er wel iets tussen die twee. "Er is niet echt ruzie, maar we mogen elkaar gewoon niet echt", geeft Rico toe. "De energie van mensen is iets waar ik altijd heel lekker op ga en tja, zijn energie is niet mijn energie. Dat hoeft ook niet, maar voor een wedstrijd is het wel extra lekker."

Geen ruzie

Van haat is echter geen sprake: aan het eind van de rit is er altijd respect tussen de twee. "Hoe vermoeiend is het om continu geïrriteerd op iemand te blijven?", aldus Rico. "Dat is zwaar. Daar ben ik niet echt mee bezig."

Ster advertentie
Ster advertentie